rýchla letná polievočka
Mala som chuť na bryndzu, ale nemali sme doma nič na bryndzové recepty, ktoré máme radi. Namiesto toho sa na mňa usmievala plná bednička rajčín z našej záhradky. A v tom ma to napadlo, že veď to bude úžasná kombinácia. A naozaj vyšla úžasne. Úplne taký rajčinový demikát. Sladkasto-slaná s príjemným podtónom bryndze. Vyskúšajte.
Množstvo | Príprava |
3 porcie | 10 min |
Doba varenia |
10 min |
|
|
Mala som chuť na bryndzu, ale nemali sme doma nič na bryndzové recepty, ktoré máme radi. Namiesto toho sa na mňa usmievala plná bednička rajčín z našej záhradky. A v tom ma to napadlo, že veď to bude úžasná kombinácia. A naozaj vyšla úžasne. Úplne taký rajčinový demikát. Sladkasto-slaná s príjemným podtónom bryndze. Vyskúšajte.
|
Čo budeme potrebovať
- 1 ks biela cibuľa
- 2 ks strúčik cesnak
- 4 ks veľké rajčiny býčie srdce alebo 8 malých
- 125 gram bryndza
- na dochutenie olivový olej, drvená rasca, kurkuma, mletá červená paprika, med
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Cibuľu si nakrájame nadrobno a speníme na olivovom oleji cca 2 minútky. Medzitým si ošúpeme rajčinky zo šupky a nakrájame ich. Pridáme k restovanej cibuľke, posypeme drvenou rascou, kurkumou, mletou červenou paprikou, vhodíme bazalkové lístky, zalejeme vodou a varíme 10 minút.
- Následne vhodíme bryndzu a rozmixujeme ponorným mixérom. Dochutíme trochou medu, prípadne ešte osolíme.
Poznámka k receptu
TIP: Bryndzu môžete rozmrviť ešte aj priamo do polievky na tanieri, pridá to na chuti.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Dobrý deň, chcela by som sa len spýtať, kedy sa dáva cesnak, keďže v postupe nie je uvedený.
Ďakujem 🙂
Pekný deň.
Molleková
Ja som cesnak dala kúsok po cibuľke a len krátko orestovala. Polievočka inak výborná, kombinácia paradajka – bryndza je úžasná 👍