Rajčinová s bryndzou

rýchla letná polievočka

Rajčinová s bryndzou
Rajčinová s bryndzou
Hodnotienie: 5
Hodnotenie: 4.4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Mala som chuť na bryndzu, ale nemali sme doma nič na bryndzové recepty, ktoré máme radi. Namiesto toho sa na mňa usmievala plná bednička rajčín z našej záhradky. A v tom ma to napadlo, že veď to bude úžasná kombinácia. A naozaj vyšla úžasne. Úplne taký rajčinový demikát. Sladkasto-slaná s príjemným podtónom bryndze. Vyskúšajte.
Množstvo Príprava
3 porcie 10 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
3 porcie 10 min
Doba varenia
10 min
Rajčinová s bryndzou
Rajčinová s bryndzou
Hodnotienie: 5
Hodnotenie: 4.4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Mala som chuť na bryndzu, ale nemali sme doma nič na bryndzové recepty, ktoré máme radi. Namiesto toho sa na mňa usmievala plná bednička rajčín z našej záhradky. A v tom ma to napadlo, že veď to bude úžasná kombinácia. A naozaj vyšla úžasne. Úplne taký rajčinový demikát. Sladkasto-slaná s príjemným podtónom bryndze. Vyskúšajte.
Množstvo Príprava
3 porcie 10 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
3 porcie 10 min
Doba varenia
10 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Cibuľu si nakrájame nadrobno a speníme na olivovom oleji cca 2 minútky. Medzitým si ošúpeme rajčinky zo šupky a nakrájame ich. Pridáme k restovanej cibuľke, posypeme drvenou rascou, kurkumou, mletou červenou paprikou, vhodíme bazalkové lístky, zalejeme vodou a varíme 10 minút.
  2. Následne vhodíme bryndzu a rozmixujeme ponorným mixérom. Dochutíme trochou medu, prípadne ešte osolíme.
Poznámka k receptu

TIP: Bryndzu môžete rozmrviť ešte aj priamo do polievky na tanieri, pridá to na chuti.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Kokosová kari polievka

blesková, pikantná a úžasná Kokosová kari polievka Hodnotienie: 6 Hodnotenie: 4 You: Hodnotenie receptu Tlačiť …

2 komentáre

  1. Dobrý deň, chcela by som sa len spýtať, kedy sa dáva cesnak, keďže v postupe nie je uvedený.
    Ďakujem 🙂

    Pekný deň.

    Molleková

    • Ja som cesnak dala kúsok po cibuľke a len krátko orestovala. Polievočka inak výborná, kombinácia paradajka – bryndza je úžasná 👍

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.