Máte chuť na niečo dobré, ale chcete, aby to bolo aj trošku bez výčitiek? Tadááá…úplne fantastický, bez múky, bez cukru…
Orange cake
Hodnotienie: 1 Hodnotenie: 5 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Úplne fantastický, bez múky, bez cukru... Ten pomaranč tam je tak úžasne cítiť. Ak zbožňujete pomaranč, a zároveň šťavnaté (no nie mokré) torty, táto je ideálna. A takmer bezkalorická. (Ak vynecháte tú šľahačku, chutí aj bez nej. Kľudne môžete nahradiť za ovocnú agarovú/želatínovú prikrývku z pomarančovej šťavy alebo lučinu vyšľahanú s medom a pomarančovou šťavou). Ak nerátame varenie pomarančov a samotné pečenie, príprava vám zaberie 15 minút.
Úplne fantastický, bez múky, bez cukru... Ten pomaranč tam je tak úžasne cítiť. Ak zbožňujete pomaranč, a zároveň šťavnaté (no nie mokré) torty, táto je ideálna. A takmer bezkalorická. (Ak vynecháte tú šľahačku, chutí aj bez nej. Kľudne môžete nahradiť za ovocnú agarovú/želatínovú prikrývku z pomarančovej šťavy alebo lučinu vyšľahanú s medom a pomarančovou šťavou). Ak nerátame varenie pomarančov a samotné pečenie, príprava vám zaberie 15 minút.
Pomaranče aj so šupou (300 g) si poriadne umyjeme (úplne naj bio kvalita, nakoľko citrusové plody sú striekané) a dáme variť do vody tak, aby po zovretí bublali cca na 45 minút. Pomaranče majú byť zaliate vodou, zostanú také mäkkučké. Pomaranče vyberieme, prekrojíme napoly a VYBERIEME kôstky - veľmi dôležité! V mixéri ich vymixujeme na pyré. Tento krok je dôležitý. Ak by ste ich rozmixovali bez varenia, zostanú príšerne horké.
Vyšľaháme si 3 vajcia s 2 PL tuhého medu do hustej peny (naj scukornateného). Trvá to cca 10 minút. Prišľaháme pyré z pomaranča, polku bezfosfátového prášku do pečiva, štipku škorice, vanilkový struk a mandle.
Tortovú formu si vymastíme a vysypeme mandľami. Vylejeme a uhladíme cesto. Dáme piecť do trúby na 180 stupňov s ventilátorom na cca 20-25 minút. Pečenie skontrolujeme špajdľou. Trošku šťavnatý však musí byť, nie však mokrý. Trúbu vypneme, koláč prikryjeme (môžeme aj alobalom) a necháme pri polootvorených dvierkach "dôjsť", až do vychladnutia rúry.
Ozdobíme šľahačkou, mandľami, ďatlovým sirupom (komu je málo sladký). Vynikajúci je aj len tak, bez šľahačky, poliaty ďatlovým sirupom. Vôbec nič mu nechýba. Bon appetit.
Poznámka k receptu
Nezabudnite pomaranče po varení rozpoliť a pozrieť, či nemajú kôstky. Treba ich vybrať, inak bude torta horká! Taktiež počkať, kým úplne vychladne.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.
Dobrý den, prosim Vas a kde je popis ako sa robí to cesto?? Treba rozmixovať pomaranče aj so supou ci bez? A potom pridať vyslahane zltka s medom a z bielkov sneh? Ci ako? A to je všetko? Nebude to pomarančová omeleta?:( Vďaka za info.
Dobrý deň Zuzka, je to v recepte v bode 2 uvedené, že vyšlahať vajcia (vcelku) s medom a prišlahať pyré z pomaranča. Pyré si pripravíme z uvarených pomarančov, tým že ich rozmixujeme aj so šupou. Ale predtým ich prekrojte a vyberte kôstky! dôležité..inak bude koláč horký. Nebude to omeleta, koláč je výborný 🙂
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Dobrý den, prosim Vas a kde je popis ako sa robí to cesto?? Treba rozmixovať pomaranče aj so supou ci bez? A potom pridať vyslahane zltka s medom a z bielkov sneh? Ci ako? A to je všetko? Nebude to pomarančová omeleta?:(
Vďaka za info.
Dobrý deň Zuzka, je to v recepte v bode 2 uvedené, že vyšlahať vajcia (vcelku) s medom a prišlahať pyré z pomaranča. Pyré si pripravíme z uvarených pomarančov, tým že ich rozmixujeme aj so šupou. Ale predtým ich prekrojte a vyberte kôstky! dôležité..inak bude koláč horký. Nebude to omeleta, koláč je výborný 🙂