Domov / Recept / Homemade Profiteroles

Homemade Profiteroles

Priatelia a milovníci neskutočnej lakotky Profiteroles..Už ste ich skúšali doma? Je najvyšší čas, poteším Vás, je to veľmi jednoduché. 🙂

Homemade Profiteroles
Homemade Profiteroles
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Vhodné kľudne aj pre začiatočníkov varenia/pečenia... Varenia preto, lebo cesto sa najprv varí.. Recept pozostáva zo základných surovín, ktoré máte bežne doma, pracuje sa s ním úžasne ľahko a efekt je dokonalý.
Množstvo Príprava
45 ks 20 min
Doba varenia
25 min
Množstvo Príprava
45 ks 20 min
Doba varenia
25 min
Homemade Profiteroles
Homemade Profiteroles
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Vhodné kľudne aj pre začiatočníkov varenia/pečenia... Varenia preto, lebo cesto sa najprv varí.. Recept pozostáva zo základných surovín, ktoré máte bežne doma, pracuje sa s ním úžasne ľahko a efekt je dokonalý.
Množstvo Príprava
45 ks 20 min
Doba varenia
25 min
Množstvo Príprava
45 ks 20 min
Doba varenia
25 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: ks
Postup prípravy
  1. Najprv si upečieme z odpaľovaného cesta loptičky. Do kastrólika dáme vodu a maslo, rozpustíme. Kastrólik dáme dole z ohňa a prisypeme naraz všetku múku a miešame. Vrátime na plyn a stále miešame, až kým nám nevznikne kompaktné cesto, ktoré sa dobre odlepuje od stien kastrólika a varešky a na dne kastrólika sa vytvorí biely povlak. Trvá to asi 3-5 minút. Cesto preložíme do misy, chvíľku počkáme, aby nebolo úplne horúce a postupne po jednom elektrickým šľahačom zašľaháme vajíčka. Vznikne žlté lesklé cesto, ktorým naplníme zdobiace vrecko a na papier na pečenie nastriekame malé loptičky/guličky. Loptičky kľudne malé, asi taká polovica z kindervajca, ono to nakysne. Povrch každej loptičky uhladíme prstom namočeným vo vode.
  2. Pečieme 25-30 minút na 200 stupňov spodný a horný ohrev, nikdy nie teplovzdušne. Počas pečenia nesmieme rúru otvoriť. Keď budú mať loptičky peknú hnedo-ružovú farbu, sú hotové. Do každej urobíme ihlicou malú dierku (len tak vpich) a necháme vychladnúť pri pootvorených dvierkach v rúre. Vychladené plníme.
  3. Plnka - šľahačkovú smotanu si vyšľaháme do tuha s cukrom a vanilkou. Loptičky plníme cukrárskym vreckom. Plníme priamo pred konzumáciou, aby nám nám nenasiakli.
  4. Poleva - v kastróliku si zohrejeme šľahačkovú smotanu, keď dosiahne bod varu (ale nesmie vrieť), dáme dolu z ohňa, pridáme nalámanú čokoládu. Miešame, kým nevznikne lesklá čokoládová poleva, ktorou loptičky nakoniec polejeme. Do zmesi môžeme kľudne pridať lyžičku kokosového oleja, prípadne masla, aby bola čokoláda lesklá. Táto poleva sa volá original ganache, možno ste sa s tým už stretli. Výborne sa s ňou pracuje, netuhne tak rýchlo ako obyčajná čoko. Ak chcete smotanu vynechať, rozpustite len čokoládu a pridajte kokosový olej. Bon apetit 🙂
    Poleva - v kastróliku si zohrejeme šľahačkovú smotanu, keď dosiahne bod varu (ale nesmie vrieť), dáme dolu z ohňa, pridáme nalámanú čokoládu. Miešame, kým nevznikne lesklá čokoládová poleva, ktorou loptičky nakoniec polejeme. Do zmesi môžeme kľudne pridať lyžičku kokosového oleja, prípadne masla, aby bola čokoláda lesklá. Táto poleva sa volá original ganache, možno ste sa s tým už stretli. Výborne sa s ňou pracuje, netuhne tak rýchlo ako obyčajná čoko. Ak chcete smotanu vynechať, rozpustite len čokoládu a pridajte kokosový olej.

Bon apetit :)
  5. Z cesta si môžete pripraviť aj veterníčky. Suroviny aj postup sú rovnaké, akuráť namiesto guličiek nastriekate cesto do tvaru kruhu a následne po upečení zlepíte krémom. Krémy si môžete pripraviť aj dvojfarebné, buď čokoládový, alebo karamelový. U nás fičia v tekejto mini verzii, je to presne do ruky, chutné a vkusné 🙂
    Z cesta si môžete pripraviť aj veterníčky. Suroviny aj postup sú rovnaké, akuráť namiesto guličiek nastriekate cesto do tvaru kruhu a následne po upečení zlepíte krémom. Krémy si môžete pripraviť aj dvojfarebné, buď čokoládový, alebo karamelový. U nás fičia v tekejto mini verzii, je to presne do ruky, chutné a vkusné :)
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Mini Pavlova

Poznáte ju? Zvonka chrumkavá, vnútri marshmallowka. Mini Pavlova Hodnotienie: 2 Hodnotenie: 2.5 You: Hodnotenie receptu …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.