Domov / Recept / Plnené cuketové lodičky

Plnené cuketové lodičky

Veľmi vďačné a chutné  jedlo.

Plnené cuketové lodičky
Plnené cuketové lodičky
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Veľmi mám rada cuketu. Jej chuť, či už v surovom alebo varenom stave. Takto chutia naozaj výnimočne, garantujem, že si pochutnáte 🙂 Skúšať môžete rôzne variácie, či už s mäsom, zeleninou či hríbami.
Množstvo Príprava
2 osoby 10 min
Doba varenia
30-40
Množstvo Príprava
2 osoby 10 min
Doba varenia
30-40
Plnené cuketové lodičky
Plnené cuketové lodičky
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Veľmi mám rada cuketu. Jej chuť, či už v surovom alebo varenom stave. Takto chutia naozaj výnimočne, garantujem, že si pochutnáte 🙂 Skúšať môžete rôzne variácie, či už s mäsom, zeleninou či hríbami.
Množstvo Príprava
2 osoby 10 min
Doba varenia
30-40
Množstvo Príprava
2 osoby 10 min
Doba varenia
30-40
Čo budeme potrebovať
Množstvo: osoby
Postup prípravy
  1. Rúru si rozhohrejeme na 180 stupňov.
  2. Cukety si prekrojíme napoly a vydlabeme.
  3. Na olivovom oleji si speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Zatiaľ si vydlabané jemne lyžičkou vnútro cukety si nakrájame. Mrkvu si ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Tekvicu si nakrájame na menšie kúsky.
  4. K spenenej sibuľke a cesnaku pridáme rascu, a zeleninu. Osmahneme cca 5 min. Pridáme pizza korenie (veľmi mám rada od Vitany je bez glutamanu), červenú papriku, premiešame a odstavíme z ohňa. Rozbijeme do zmesi jedno vajíčko a zamiešame.
  5. Cukety naplníme zmesou, nastrúhame syr a dáme piecť do trúby na cca 20-25 min.
  6. Podávame s ryžou, quinoou, pšenom, alebo len so šalátom.
    Podávame s ryžou, quinoou, pšenom, alebo len so šalátom.
Poznámka k receptu

TIP: cuketky môžete naplniť aj rizotom, prípadne mletým mäsom. Výborná je aj hlivová plnka - cibuľka, cesnak, nadrobno hliva - speniť a pridať nadrobno nakrájané vnútro, vajíčko a naplniť cukety.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Šampiónové kari s pyré

dokonalé zeleninovo-zeleninové jedlo Šampiónové kari s pyré Hodnotienie: 6 Hodnotenie: 3.83 You: Hodnotenie receptu Tlačiť …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.