Domov / Recept / Púpavový olej

Púpavový olej

terapeutický masážny olej

Púpavový olej
Púpavový olej
Hodnotienie: 10
Hodnotenie: 4.3
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Domáci púpavový olej je výborný na vnútorné aj vonkajšie použitie. Tento olej je doslova terapeutický, výborný na regeneráciu pokožky a svalov a problémy s kĺbami. Tým, že je zastudena macerovaný olej z neho vytiahne všetky potrebné živiny. Olej sa môže používať aj vnútorne na lyžičku, alebo ako zálievka na šalát a studenú kuchynu. Napomáha k tráveniu, revitalizuje obličky, pečeň a napomáha k stabilizácii krvného tlaku.
Príprava
10 min
Čas na oddych počas varenia
2-4 týždne
Príprava
10 min
Čas na oddych počas varenia
2-4 týždne
Púpavový olej
Púpavový olej
Hodnotienie: 10
Hodnotenie: 4.3
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Domáci púpavový olej je výborný na vnútorné aj vonkajšie použitie. Tento olej je doslova terapeutický, výborný na regeneráciu pokožky a svalov a problémy s kĺbami. Tým, že je zastudena macerovaný olej z neho vytiahne všetky potrebné živiny. Olej sa môže používať aj vnútorne na lyžičku, alebo ako zálievka na šalát a studenú kuchynu. Napomáha k tráveniu, revitalizuje obličky, pečeň a napomáha k stabilizácii krvného tlaku.
Príprava
10 min
Čas na oddych počas varenia
2-4 týždne
Príprava
10 min
Čas na oddych počas varenia
2-4 týždne
Čo budeme potrebovať
Množstvo:
Postup prípravy
  1. Púpavu ideálne zbierať po daždi (deň, dva) keď je čistá a v čase od 12-14 h vtedy je najviac otvorená a má najviac živín v sebe. Púpavu zbierame z čistého prostredia, aby sme ju nemuseli umývať a nestratili tým cenný peľ.
  2. Do skleneného pohára natlačíme púpavové kvety až po vrch a zalejeme olivovým olejom. Zavíčkujeme a dáme na parapetu na slnko macerovať 2-4 týždne, kým kvety stratia farbu a zhnednú. S pohárom môžme každý deň pohýbať, pootáčať, aby sa premiešal olej s púpavou a lepšie maceroval.
  3. Olej po macerovaní zlejeme, vyžmýkame a prelejeme do čistej sklenenej nádoby, najlepšie tmavej. Skladujeme na tmavom ideálne chladnejšom mieste.
Poznámka k receptu

tip: K púpave môžete pridať aj ľubovník bodkovaný, buď čerstvý, alebo sušený, napomáha k regenerácii. Presný pomer na olej neexistuje, zvyknem natlačiť bylinku koľko sa zmestí, zaliať olejom a zavrieť.

Zdroj obrázka : http://healthylifestylezone.com

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Videoprezentácia mojich knižočiek

Videoprezentácie mojich knižočiek. Prajem príjemné sledovanie

Jeden komentár

  1. Tinka prosím Ťa aký olivový olej používaš?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.