Rizotko s mletým mäskom a kukuričkou

chutná bleskovka 🙂

Rizotko s mletým mäskom a kukuričkou
Rizotko s mletým mäskom a kukuričkou
Hodnotienie: 17
Hodnotenie: 3.71
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Opäť raz mi zostala suchá ryža z nedele. Úprimne, pasujem sa s týmto stavom asi každý víkend. Niekedy mi chýba a dorábam, potom zas spravím viac a zostane mi. V pondelok sa mi väčšinou nechce vymýšľať, že čo variť, tak mi to aj padne vhod. Tentokrát som mala v mrazničke mleté mäsko a rozmýšľala som, čo s ním a v tom mi to napadlo. Je to bleskovka, o 20 minút budete mať jedlo na stole. Môj drobec si 3x vypýtal dupľu, tak som bola nadmieru spokojná. Kukuricu milujú snáď všetky deti a mleté mäsko nemusíte krájať a dobre sa im papá.
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Doba varenia
10 min
Rizotko s mletým mäskom a kukuričkou
Rizotko s mletým mäskom a kukuričkou
Hodnotienie: 17
Hodnotenie: 3.71
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Opäť raz mi zostala suchá ryža z nedele. Úprimne, pasujem sa s týmto stavom asi každý víkend. Niekedy mi chýba a dorábam, potom zas spravím viac a zostane mi. V pondelok sa mi väčšinou nechce vymýšľať, že čo variť, tak mi to aj padne vhod. Tentokrát som mala v mrazničke mleté mäsko a rozmýšľala som, čo s ním a v tom mi to napadlo. Je to bleskovka, o 20 minút budete mať jedlo na stole. Môj drobec si 3x vypýtal dupľu, tak som bola nadmieru spokojná. Kukuricu milujú snáď všetky deti a mleté mäsko nemusíte krájať a dobre sa im papá.
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Doba varenia
10 min
Postup prípravy
  1. Ak už máte hotovú ryžu, tento krok preskočte.
  2. Do kanvice si dáme zovrieť vodu. Do hrnca pridáme olivový olej a necháme rozhorúčiť. Ryžu premyjeme poriadne pod vodou v sitku, odkvapkáme a pridáme k oleju. Znížime oheň, miešame a restujeme cca 1 minútku. Zalejem vriacou vodou 1 cm nad a varíme pod pokrievkou 12 minút. Následne vypneme a necháme dôjsť ešte 5 minút. Vhodíme kus masla a osolíme.
  3. Cibuľku nakrájame nadrobno a speníme na rozhorúčenom olivovom oleji asi 2 minútky dozlatista. Pridáme mleté mäsko, mrkvu posekanú v sekáčiku s S nožmi, rascu a restujeme na strednom ohni cca 5 minút. Pridáme mletú papriku, kurkumu, soľ a ešte minútku necháme spojiť chute. Primiešame hotovú ryžu, pridáme kukuricu zliatu z vody, zamiešame, vypneme a podávame s nastrúhaným syrom.
Poznámka k receptu

TIP: Namiesto kukurice môžete pridať aj hrášok alebo nakrájanú fazuľku.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Huspenina podľa babičky

najlepší kolágen na svete je huspenina Huspenina podľa babičky Hodnotienie: 13 Hodnotenie: 4.08 You: Hodnotenie …

7 komentárov

  1. Myslim ze to gulasove korenie tam nema co hladat ako vsetky koreniace zmesy ktore niesu vyrobene doma.a asi by aom to nenazval celkom rizot(k)om nakolko rizoto ma svoje pravidla.

    • A prečo nie gulášové korenie, a aké má vlastne rizoto pravidlá? Ja som raz dala do rizota zavaraný zeler s ananásom (dostala som to a dlho som nevedela čo s tým) a bolo ro výborne – niekedy nás porušenie pravidiel milo prekvapí.

    • Rizoto nemá žiadne pravidlá ,je veľmi veľa spôsobov ,ako ho pripraviť ,napríklad moja mama ho robievala v rúre .

  2. Čo s tou mrkvou?

  3. V postupe chyba mrkva co s nou? Orestovat potom s cibulkou?

  4. A prečo nie gulášové korenie, a aké má vlastne rizoto pravidlá? Ja som raz dala do rizota zavaraný zeler s ananásom (dostala som to a dlho som nevedela čo s tým) a bolo ro výborne – niekedy nás porušenie pravidiel milo prekvapí.

Napísať odpoveď pre Ivana Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.