Domov / Recept / smotanové bruléé s karamelizovanými hruškami

smotanové bruléé s karamelizovanými hruškami

všetci maškrtníci sveta sem 🙂

smotanové bruléé s karamelizovanými hruškami
smotanové bruléé s karamelizovanými hruškami
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
V lete je v kuchyni teplo, preto trúbu veľmi často zapínať netreba 🙂 pripravte si chutný a osviežujúci dezert 🙂
Množstvo
2 osoby
Množstvo
2 osoby
smotanové bruléé s karamelizovanými hruškami
smotanové bruléé s karamelizovanými hruškami
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
V lete je v kuchyni teplo, preto trúbu veľmi často zapínať netreba 🙂 pripravte si chutný a osviežujúci dezert 🙂
Množstvo
2 osoby
Množstvo
2 osoby
Čo budeme potrebovať
Množstvo: osoby
Postup prípravy
  1. susienky, lupienky mandli a makadamiove orechy si zomelieme na jemno (tie makadamiove tam dali taku dobru bodku. ich maslovo-sladkej chuti sa tazko odolava) zmiesame rukami so zmeknutym (nie zohriatym/tekutym) maslom a vytvorime kompaktnu hmotu na nas korpus. natlacime do brulee misiek (kamkolvek natlacime 😀 ) pochutkovu smotanu si zmiesame s vanilkovym luskom a pomletym trstinovym cukrom ( cukru nie vela, kedze karamel je sladky - tak akurat). smotana je vynikajuca z billy nase bio - husta, kvalitna. popripade lidl 18 % tna. zmes vylejeme na korpus a dame zatial do chladu. Nakrajame si hrusticky naj asi tensie mesiaciky aby sa rychlo spravili a vyrezeme jadrovnik. na panvicu dame skaramelizovat cukor, ked je liaty supsneme hrusky a karamelizujeme.. pozor aby sa karamel neprepalil bude horky, cize pomaly 😛 miesame. a teraz sa rozdelime na dva tabory - ti co chcu mat sladky karamel vyzmykaju stavu z pomaranca (cca necelu polku pomaranca na 1-2 hrusky) ti co chcu mat sladko kyslu chut vyzmykaju citron. My sme mali citronove sladko-kyselkave <3 pridame este lyzicu medu, pridame maslo - asi 3 cm hrube rezneme.kto ma rad skoricovu chut, supsne skoricu, kto korenistu trosku rozdrveneho kardamonu..a miesame.. bude to vsetko bublat..sem tam premiesame aby sa obe strany spravili.. asi cca 5-7 minut.. nechame chvilu vychladnut a navrstvime do torticky, prelejeme a ZJEME! :D bon apetit :*
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Jahodovo rebarborový chia džem

rýchly a výborný s kopou vitamínov. Jahodovo rebarborový chia džem Hodnotienie: 1 Hodnotenie: 5 You: …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *