Domov / Recept / Smotanové rezne

Smotanové rezne

jemné, vláčne a šťavnaté.

Smotanové rezne
Smotanové rezne
Hodnotienie: 10
Hodnotenie: 3.8
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Ak ešte neviete, čo budete zajtra variť a nechce sa vám moc stáť pri hrncoch, tak smotanové rezne sú výbornou voľbou 🙂 kuracie/morčacie mäsko naložíte do marinády a zostane táááák jemné a šťavnaté. Čím sú marinované dlhšie, tým lepšie. Pyré, alebo na masle restované baby zemiačky sú výbornou prílohou. K tomu šalát z mladej kapusty.
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
20 min
Smotanové rezne
Smotanové rezne
Hodnotienie: 10
Hodnotenie: 3.8
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Ak ešte neviete, čo budete zajtra variť a nechce sa vám moc stáť pri hrncoch, tak smotanové rezne sú výbornou voľbou 🙂 kuracie/morčacie mäsko naložíte do marinády a zostane táááák jemné a šťavnaté. Čím sú marinované dlhšie, tým lepšie. Pyré, alebo na masle restované baby zemiačky sú výbornou prílohou. K tomu šalát z mladej kapusty.
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
20 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Kuracie prsia si očístíme a prekrojíme pozdĺžne na rezne. Pripravíme si marinádu. Pochúťkovú smotanu si zmiešame s vajíčkom, škrobom, pridáme soľ, kurkumu, čerstvo namleté korenie a keď máte radi cesnak, pretlačte jeden. Prsíčka namočíme do marinády. Ideálne zvečera do rána, môžete ich mať v marináde aj 3 dni. Na malom množstve olivového oleja (1-2 PL) ich opečieme z oboch strán dozlatista.
  2. Ak chcete pyré, zemiaky si ošúpeme, nakrájame a uvaríme domäkka. Vodu scedíme, pridáme maslo, soľ, trochu zohriateho mlieka, muškátový oriešok, trochu citrónovej šťavy, petržlenovú vňaťku a ručným pučítkom popučíme.
  3. Restované maslové zemiaky si pripravíme nasledovne. Mini baby zemiačky si poriadne umyjete pod vodou a dáme variť v celosti do polomäkka...cca 10-15 min. Kontrola vidličkou. Scedíme, zavrieme pokrievkou a z celej sily dva trikrát zatrasieme celým hrncom, aby sa nám zemiaky trochu poobúchali. Budú tak chutnejšie. Na panvici si speníme maslo a zprudka zemiaky opečieme, aby chytili zlatistú farbu. Osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme petržlenovou vňaťou.
    Restované maslové zemiaky si pripravíme nasledovne. Mini baby zemiačky si poriadne umyjete pod vodou a dáme variť v celosti do polomäkka...cca 10-15 min. Kontrola vidličkou. Scedíme, zavrieme pokrievkou a z celej sily dva trikrát zatrasieme celým hrncom, aby sa nám zemiaky trochu poobúchali. Budú tak chutnejšie. Na panvici si speníme maslo a zprudka zemiaky opečieme, aby chytili zlatistú farbu. Osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme petržlenovou vňaťou.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Šťavnatá pečená krkovička na pive a horčici a chrumkavé americké pučené zemiaky

Výborný recept z tradičnej slovenskej kuchyne Šťavnatá pečená krkovička na pive a horčici a chrumkavé …

3 komentáre

  1. Mnaam. Zajtra urobim na obed. Rezne netreba naklepat?Dakujem, Jana

  2. Robila som minulú sobotu, rezne sa marinovali z piatka na sobotu a boli výborné. Urobila som viac (vždy varím aspoň na 2 dni) a v nedeľu boli ešte lepšie! Kuracie prsia ako rezne nemám rada, pretože bývajú suché ale tieto boli úžasne šťavnaté!!!

  3. Tinka, pochúťková smotana kyslá?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.