Domov / Recept / Snehový KOKOláčik s rebarborovým chia džemom

Snehový KOKOláčik s rebarborovým chia džemom

Dobrota bez vycitiek 😉 aj pre chudnuce damy do plaviek 😉

Snehový KOKOláčik s rebarborovým chia džemom
Snehový KOKOláčik s rebarborovým chia džemom
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Je naozaj vyborny. Zvonku chrumkavy kokos, vnutri jemny snehovy korpus rozplyvajuci sa na jazyku ako oblacik. doplneny o osviezujuci kyselkavy chia dzem, ktory dal kolaciku uuuplne novy rozmer. Kolacik vieme zaradit do fit verzie, nakolko obsahuje minimum cukru aj muky.
Množstvo Príprava
26 cm forma 15 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
26 cm forma 15 min
Doba varenia
15 min
Snehový KOKOláčik s rebarborovým chia džemom
Snehový KOKOláčik s rebarborovým chia džemom
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Je naozaj vyborny. Zvonku chrumkavy kokos, vnutri jemny snehovy korpus rozplyvajuci sa na jazyku ako oblacik. doplneny o osviezujuci kyselkavy chia dzem, ktory dal kolaciku uuuplne novy rozmer. Kolacik vieme zaradit do fit verzie, nakolko obsahuje minimum cukru aj muky.
Množstvo Príprava
26 cm forma 15 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
26 cm forma 15 min
Doba varenia
15 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: cm forma
Postup prípravy
  1. Bielka si vymiesame so stipkou soli na sneh a pak pridame po lyziciach cukor az pokym sneh nie je leskly a tuhy. striedavo pridavame olej a muku pomiesanu s kokosom a pdp az pokym sa neminie. Zmes prelejeme do vymastenej a kokosom vysypanej formy a dame piect na 160 stupnov cca 15-20 min, zavisi od truby, ked zacne vonat je hotovy prip. kontrola spajdlou. dame vychladnut. rebarbory potrebujeme asi 8 ks. rebarboru si ocistime a nakrajame na male kusky. zasypeme trochou cukru, aby pustila stavu. dame do hrnca, pridame 1 cajovu lyzicku agaru, nalejeme vody iba tak, aby bola ponorena a varime cca 3 min. velmi rychlo je hotova a makka. nechame chvilu vychladnut a rozmixujeme. pridame par kusov cucoriedok, alebo ribezle, aby chytila peknu farbu, cukor/med podla chuti a premixujeme. pridame cca 3 PL chia semienok zamiesame a dame stuhnut do chladnicky na cca 2 hodky. Vychladene premiesame lyzicou prip. premixujeme a nanesieme na korpus. Ozdobit mozete aj slahackou, zjemni to cele, no vynikajuci je iba tak... bon apetit 🙂
    Bielka si vymiesame so stipkou soli na sneh a pak pridame po lyziciach cukor az pokym sneh nie je leskly a tuhy.  striedavo pridavame olej a muku pomiesanu s kokosom a pdp az pokym sa neminie. Zmes prelejeme do vymastenej a kokosom vysypanej formy a dame piect na 160 stupnov cca 15-20 min, zavisi od truby, ked zacne vonat je hotovy prip. kontrola spajdlou. dame vychladnut.
rebarbory potrebujeme asi 8 ks. rebarboru si ocistime a nakrajame na male kusky. zasypeme trochou cukru, aby pustila stavu. dame do hrnca, pridame 1 cajovu lyzicku agaru, nalejeme vody iba tak, aby bola ponorena a varime cca 3 min. velmi rychlo je hotova a makka. nechame chvilu vychladnut a rozmixujeme. pridame par kusov cucoriedok, alebo ribezle, aby chytila peknu farbu, cukor/med podla chuti a premixujeme. pridame cca 3 PL chia semienok zamiesame a dame stuhnut do chladnicky na cca 2 hodky. Vychladene premiesame lyzicou prip. premixujeme a nanesieme na korpus. Ozdobit mozete aj slahackou, zjemni to cele, no vynikajuci je iba tak... bon apetit :)
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Mini Pavlova

Poznáte ju? Zvonka chrumkavá, vnútri marshmallowka. Mini Pavlova Hodnotienie: 2 Hodnotenie: 2.5 You: Hodnotenie receptu …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.