uplne sme prepadli čízkejk mánii…spravte si ho doma..je rychly a fantasticky..zmizne vam zo stola tak rychlo, ako rychlo ho pripravite.
Čo budeme potrebovať
- 150 gramov sušienky podľa chuti
- 75 gramov roztopené maslo liptov
- 500 gramov krémový tvaroh
- 250 gramov mascarpone
- 200 gramov cream cheese (lučina)
- 100 gramov pochutkovej smotany
- 2 ks vajcia
- 2 PL vanilkového pudingu
- 1 ks vanilkový lusk
- 80 gramov pomletý trstinový cukor
Množstvo: cm tortový priemer
Postup prípravy
- Najprv si podrvime susienky (ake mate radi) a pridame roztopene maslo..premiešame spolu. Pridajte aj trosku kokosu, budete prekvapeni z chute. Zmesou vystelieme dno aj boky, pozatlacame rukou, popichame vidlickou a dame do truby na 160 stupňov cca 10 min.
- Vsetko ostatné spolu metlickami chvilu preslahame a nalejeme na piskotovy korpus. Dame piect na 160 stupnov nie teplovzdusne na 30 minut, potom teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme ešte 10 min. vypneme trubu a nechame tam cizkejk dost az do vychladnutia cca 1-1,5 hodiny..neotvarame!
- pripravime vrchne ovocne zele. agar (prip. zelatinu) povarime s 2 deci vody, asi s 10 timi bobulkami cucoriedok, cukrom a citronovou stavou. Bobuliek davame len par preto, aby sme nezabili antioxidanty v ovoci a aby sa nam krasne sfarbilo. chvilu povarime, vypneme a pockame kym sa trosku vychladi no zaroven nezacne este hustnut.. na vrch cizkejku poukladame ovocie a zalejeme zmesou. Dame do chladu vychladnut aspon na 2-4 hodky. naj je do druheho dna 🙂 bon apetit 🙂
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Ľahučký, osviežujúci. Jednoducho VYNIKAJÚCI . 😋
Mila Tinka, dakujem za uzasne recepty, prave mam v trube cheesecake s lesnym ovicim a posledne tvarohove fanky boli uzasne, Velky obdiv.