Domov / Recept / Bravčová panenka a pečené zemiaky s bryndzou

Bravčová panenka a pečené zemiaky s bryndzou

Letné, nenáročné na prípravu a mňamkové 🙂 To aby ste nestáli hodinu pri hrncoch :*

Bravčová panenka a pečené zemiaky s bryndzou
Bravčová panenka a pečené zemiaky s bryndzou
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Vynikajúca pečená zelenina s májovou nepasterizovanou bryndzou, ktorá vám chrumká pod zubami <3 a šťavnatá bravčová panenka :) recept nenáročný na prípravu :*
Množstvo Príprava
4 osoby 10 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
4 osoby 10 min
Doba varenia
30 min
Bravčová panenka a pečené zemiaky s bryndzou
Bravčová panenka a pečené zemiaky s bryndzou
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Vynikajúca pečená zelenina s májovou nepasterizovanou bryndzou, ktorá vám chrumká pod zubami <3 a šťavnatá bravčová panenka :) recept nenáročný na prípravu :*
Množstvo Príprava
4 osoby 10 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
4 osoby 10 min
Doba varenia
30 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: osoby
Postup prípravy
  1. Zemiaky si umyjeme, osušíme a nakrájame na štvrťky. Takisto aj petržlen. Jarnú zeleninku netreba šúpať, v šupe je kopec vitamínov. Cesnak si oddelíme na strúčiky a v celosti aj so šupou pridáme k zmesi. Polejeme olivovým olejom, posypeme rascou, čerstvými bylinkami pažítkou, petržlenovou vňaťou, šalviou, tymiánom, rozmarínom, bryndzou, premiešame a ešte aj vrch posypeme bryndzou. Ak nemáte, použite aké máte, príp. pizza korenie. Dáme piecť do rúry na 180 stupňov cca 20-30 minút dozlata.
  2. Bravčovú panenku si v celosti poriadne potrieme dijonskou horčicou, okoreníme, osolíme a prudko osmahneme z každej strany minútku na oleji. Preložíme do jenskej misy (zapekacej misy), prikryjeme vekom alebo alobalom a pečieme na 220 stupňov. Ak chcete panenku sýtoružovú pečieme 9 min, jemne ružovú 12 min, prepečenú no zároveň šťavnatú 15 min.
  3. Upečenú panenku nakrájame a podávame so zeleninkou. Ideálne aj s jarným uhorkovým šalátom - nakrájané uhorky, soľ, korenie, chilli, červená paprika, cukor, ocot, voda.
    Upečenú panenku nakrájame a podávame so zeleninkou. Ideálne aj s jarným uhorkovým šalátom - nakrájané uhorky, soľ, korenie, chilli, červená paprika, cukor, ocot, voda.
Poznámka k receptu

TIP: ak nemáte nepasterizovanú ovčiu bryndzu, môžete použiť aj klasickú pasterizovanú, akurát sa roztopí pečením. Nepasterizovaná zostane chrumkavá.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Šťavnaté soté z pečienok na cibuľke a ryža

slovenská tradičná kuchyňa Šťavnaté soté z pečienok na cibuľke a ryža Hodnotienie: 3 Hodnotenie: 3.67 …

8 komentárov

  1. Tinka prosim ta, mozem dat nepasterizovanu bryndzu aj 1,5 rocnemu? Samozrejme nie surovu, ale takto po peceni v rure podla tvojho receptu… Viem, ze normalne sa do 3 rokov pre deti neodporuca, ale pecenim by sa mali vsetky choroboplodne zarodky znicit ci …? Najviac ma strasi encefalitida… Diky moc 🙂

  2. Super recepty naozaj chutné, zdrave a rýchlo 😉

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *