Domov / Recept / Bryndzové chipsy

Bryndzové chipsy

Fantastické, chrumkavé, domáce a bez kvapky oleja… Už po kupovaných nesiahnete! Garantujem. 🙂

Bryndzové chipsy
Bryndzové chipsy
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Dlho, predlho som sa snažila vyradiť kupované chipsy z našej domácnosti. Šperkovala som recept a nakoniec sa mi to podarilo, čomu sa veľmi veľmi teším. Sú lepšie ako kupované, chrumkavé a mňam. Tieto posledné bryndzové sú úplne najlepšie, manžel povedal, že som ich posunula na vyšší level. 🙂 Vyskúšajte. :* Použila som 100%-tnú nepasterizovanú ovčiu bryndzu. Teraz je bryndzová sezóna, tak si ju doprajte. :*
Množstvo Príprava
2 osoby 10 min
Doba varenia
20-30 min
Množstvo Príprava
2 osoby 10 min
Doba varenia
20-30 min
Bryndzové chipsy
Bryndzové chipsy
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Dlho, predlho som sa snažila vyradiť kupované chipsy z našej domácnosti. Šperkovala som recept a nakoniec sa mi to podarilo, čomu sa veľmi veľmi teším. Sú lepšie ako kupované, chrumkavé a mňam. Tieto posledné bryndzové sú úplne najlepšie, manžel povedal, že som ich posunula na vyšší level. 🙂 Vyskúšajte. :* Použila som 100%-tnú nepasterizovanú ovčiu bryndzu. Teraz je bryndzová sezóna, tak si ju doprajte. :*
Množstvo Príprava
2 osoby 10 min
Doba varenia
20-30 min
Množstvo Príprava
2 osoby 10 min
Doba varenia
20-30 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: osoby
Postup prípravy
  1. Zemiaky umyjeme vo vode, osušíme a nakrájame na chipsy (mladé zemiaky netreba šúpať). Použivam na to taký ten uhorkový krájač, aby boli rovnomerné. Poukladáme ich na rozprestreté kuchynské utierky a riadne nasolíme. Necháme odstáť 10 minút, kým pustia šťavu. Na vrch položíme ďalšie kuchynské utierky a poriadne popritláčame, aby sme odsali prebytočnú vodu.
  2. Zemiaky preložíme na plech s papierom na pečenie, rozmrvíme na zemiaky bryndzu a dáme piecť na 180 stupňov cca 20-30 minút (dozlata). Po 20 min stiahneme na 170 stupňov. V polovici pečenia môžeme plech otočiť, aby sa rovnomerne upiekli. Zemiaky v tejto fáze už nesolíme.
  3. Podávame ako prílohu, alebo len tak s dipom. Zmiznú závratnou rýchlosťou, to garantujem. 🙂
Poznámka k receptu

TIP: Toto množstvo je na 1 plech pre 2 osoby. Môžete skúsiť aj pasterizovanú bryndzu, ale tá sa roztečie. Táto nepasterizovaná zostane tvrdá a chrumkavá. Robím ich aj bez bryndze. Základ je použiť domáce zemiaky, alebo zemiaky typu A, proste čo najmenej vodnaté. Ružové sú nevhodné. Čiže ak sa vám chipsy na prvýkrát nepodaria, alebo budú dokola prihárať, treba len kúpiť poriadne zemiaky 🙂

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Šampiónové kari s pyré

dokonalé zeleninovo-zeleninové jedlo Šampiónové kari s pyré Hodnotienie: 4 Hodnotenie: 3.25 You: Hodnotenie receptu Tlačiť …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.