Domov / Recipe / Domáci ajvar

Domáci ajvar

neskutočný, vychutený, fantastický

Domáci ajvar
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Neviem ho prestať jesť <3 Včera som ho spravila, dnes už neni :D Pravý domáci ajvar <3 Preniesla som sa práve do môjho milovaného chorvátska a vychutnávam. Vyskúšajte môj vylepšený recept a nechajte si chutiť :*
Servings Prep Time
5 ks malých výživových pohárov 30 min
Cook Time
30 min
Servings Prep Time
5 ks malých výživových pohárov 30 min
Cook Time
30 min
Domáci ajvar
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Neviem ho prestať jesť <3 Včera som ho spravila, dnes už neni :D Pravý domáci ajvar <3 Preniesla som sa práve do môjho milovaného chorvátska a vychutnávam. Vyskúšajte môj vylepšený recept a nechajte si chutiť :*
Servings Prep Time
5 ks malých výživových pohárov 30 min
Cook Time
30 min
Servings Prep Time
5 ks malých výživových pohárov 30 min
Cook Time
30 min
Ingredients
Servings: ks malých výživových pohárov
Instructions
  1. Zeleninu si umyjeme. Papriky zbavíme jadierníkov. Baklažán aj cibuľu prekrojíme napoly, cuketu na kocky, Na plech dáme papier na pečenie a poukladáme naň zeleninu. Dáme piecť do rúry na 200 stupňov režim gril 20-25 min. Každých 8 min otočíme, aby sa nám zelenina rovnomerne ugrilovala. Osvedčil sa mi režim gril, pretože zelenina zostane šťavnatá. Pri režime pečenie sa vysuší.
  2. Keď sa zelenina ugriluje, vyberieme z rúry a prehodíme na celý plech utierku, aby sa sparila a papriky sa nám dobre šúpali. Necháme pariť 10 min. Ešte teplé šúpeme. Tak sa šúpe najlepšie, keď moc vychladne ide to ťažšie. Ak je paprika "zhorená", nebojte sa, šupa pôjde dole. Papriky aj baklažán stiahneme z "kože", šupy, odrežeme aj šupu z cukety, necháme len vnútro. Je to dôležité dodržať, ak chcete mať krásnu farbu ajvaru.
  3. Do mixéra alebo robota s S nožmi si dáme zeleninu a rozmixujeme. Ako dlho závisí od vás, či máte radi kúsky, alebo úplne nahladko. Nemixujte však viac ako 20 sekúnd.
  4. Masu prehodíme do panvice, pridáme ocot, sójovku, olivový olej, soľ, zlejeme šťavu z plechu, ktorú nám pustila zelenina, zamiešame a necháme zovrieť. Miešame ešte cca 5 min. Ochutnáme a ešte dochutíme soľou. Ešte horúcu masu nalejeme do pohárov, poriadne zavíčkujeme, pretočíme hore dnom, prehodíme cez ne dve utierky a necháme do úplného vychladnutia. Takto to robím ja, nesterilizujem. Poháre musia byť poriadne vyumývame, neolizujeme kraje, ani lyžičku dvakrát neponárame po olízaní do masy. Dbajte na to, aby sa vám nepokazil.
Share this Recipe

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Zeleninová nátierka

chuť neskutočnej restovanej koreňovej zeleniny Zeleninová nátierka Votes: 1 Rating: 1 You: Rate this recipe! …

2 komentáre

  1. Ahoj Tinka chystam sa urobit tvoj ajvar ,vyzera neskutočne ,prosim ta na kolko stupnov sa ma grilovat .Dakujem

  2. Dobry den, ako dlho vydrzi takyto ajvar bez sterilizacie? Dakujem

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *