Domov / Recept / Brokolicové halušky

Brokolicové halušky

Extra rýchle, extra chutné. 🙂

Brokolicové halušky
Brokolicové halušky
Hodnotienie: 5
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Obmena obľúbenej variácie z tradičnej kuchyne. 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
5 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
5 min
Brokolicové halušky
Brokolicové halušky
Hodnotienie: 5
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Obmena obľúbenej variácie z tradičnej kuchyne. 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
5 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
5 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Surovú brokolicu si rozmixujeme, ručne primiešame vajcia, a pomaly pridávame krupicu. Množstvo krupice závisí od toho, aké máte veľké vajcia a akú má savosť. Cesto NESMIE byť riedke..ani husté..musí sa ťahať..ako roztápajúci sa syr..pomaly ako láva... Primiešame soľ, korenie a necháme odstáť cca 5 minút.
  2. Medzitým si dáme zovrieť vodu, keď zovrie, stíšime oheň a zabárame cez haluškovač halušky. Voda NESMIE VRIEŤ, lebo inak sa nám rozvaria..Keď sme zavarili všetky halušky, opatrne zvýšime oheň, aby voda mierne bublala. Necháme variť cca 5 minút.
  3. Halušky scedíme, pridáme maslo, zamiešame a jemne osolíme.
  4. Servírujeme so zálievkou - kyslá smotana, petrželka, prelisovaný cesnak, jarná cibuľka, soľ, korenie, chilli a červená paprika. Vynikajúce je pridať do smotany aj bryndzu. Bon appetit. 🙂
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Hokkaido halušky so smotanou

Milujem slovenskú kuchyňu, ozdravené, výživnú. Hokkaido halušky so smotanou Hodnotienie: 3 Hodnotenie: 4 You: Hodnotenie …

5 komentárov

  1. Vyskúšala som. Mňamka. Rodina odsúhlasila, že môžeme zaradiť do jedálnička. o)

  2. Dnes som varila sú skutočne výborne aj s tou kyslou smotanou, určite budem variť častejšie 🙂

  3. Jana Nováková Horecka

    a môže byť aj špaldova krupica ?

  4. Mne sa vzdy rozvaria :-/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.