Domov / Recept / Maslové rizotko z tekvice a feniklu s ovčou hrudkou

Maslové rizotko z tekvice a feniklu s ovčou hrudkou

Priatelia, dnes len tak obyčajne, ľahko, zeleninovo, no o to viac chutnejšie.

Maslové rizotko z tekvice a feniklu s ovčou hrudkou
Maslové rizotko z tekvice a feniklu s ovčou hrudkou
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Fenikel kedysi nepatril úplne medzi moju obľúbenú zeleninu (okrem zapekaného), no potom som sa ho naučila pripravovať. 😀 V tejto kombinácii prekvapil a jemná chrumkavá, až mätová príchuť rizotko oživila. Určite musíme len a len odporúčať. 🙂
Množstvo
2 osoby
Doba varenia
15 min
Množstvo
2 osoby
Doba varenia
15 min
Maslové rizotko z tekvice a feniklu s ovčou hrudkou
Maslové rizotko z tekvice a feniklu s ovčou hrudkou
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Fenikel kedysi nepatril úplne medzi moju obľúbenú zeleninu (okrem zapekaného), no potom som sa ho naučila pripravovať. 😀 V tejto kombinácii prekvapil a jemná chrumkavá, až mätová príchuť rizotko oživila. Určite musíme len a len odporúčať. 🙂
Množstvo
2 osoby
Doba varenia
15 min
Množstvo
2 osoby
Doba varenia
15 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: osoby
Postup prípravy
  1. Najprv si dáme variť ryžu a červenú šošovicu, tej veľa netreba, cca 7-10 minút od zovretia.
  2. Na dostatočnom množstve masla (rizoto nerobíme mokré talianske, ale krémové slovenské) si osmahneme narezanú červenú cibuľu a cesnak, všetko nakrájané nadrobno. Cca 2-3 minútky, pridáme nakrájanú maslovú tekvicu a fenikel. Oboje na menšie kúsky, aby sa nám to rýchlo spravilo. Restujeme 5-7 minút (môžte aj pod pokrievkou, aby sa udusilo).
  3. Pridáme do zmesi uvarenú a scedenú šošovicu, osolíme, okoreníme, výborne sa hodí pizza korenie, ak ho nemáme, tak oregano, bazalka, príp. levanduľové korenie (www.anatura.sk). Zmiešame s ryžou. Šupneme tam nakrájanú ovčiu hrudku na kocky (ak nemáte, použite nakrájanú mozzarellu) a premiešame, aby sa nám krásne rozpustila a spojila so zeleninou. Dodá to úžasne na chuti.
  4. Pridáme za hrsť petrželky, nastrúhame parmezán, zamiešame a vypneme. Podávať môžeme so zaváranou cviklou, vynikajúco sa hodí. Bon appetit. 🙂
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Krémové medvedie rizoto

zdravo a chutne..a slovensky 🙂 Krémové medvedie rizoto Hodnotienie: 4 Hodnotenie: 3.5 You: Hodnotenie receptu …

Jeden komentár

  1. Chybsju mi tu ingrediencie. Vidim len sosovicu a ryzu v popise….

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *