Jánsky orechový likér / orechovica

svätojánsky orechový likér

Jánsky orechový likér / orechovica
Jánsky orechový likér / orechovica
Hodnotienie: 46
Hodnotenie: 4.11
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milujem slovenské tradície. Ctím ich, uznávam, ohromne rada pripravujem a potom hostím návštevu ❤Fantastický svätojánsky likér z mladých orechov. Najhoršie na týchto likéroch je, že ich naložíte a musite na ne jednoducho "zabudnút" na dva mesiace. Ale tá výsledná chuť je potom dokonalá, stoji to za to. Ja ho raz určite dám do barikového sudu a zakopem do zeme aspoň na 5 rokov. Tento rok som oživila náš recept a spravila ho ešte voňavejším.
Jánsky orechový likér / orechovica
Jánsky orechový likér / orechovica
Hodnotienie: 46
Hodnotenie: 4.11
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milujem slovenské tradície. Ctím ich, uznávam, ohromne rada pripravujem a potom hostím návštevu ❤Fantastický svätojánsky likér z mladých orechov. Najhoršie na týchto likéroch je, že ich naložíte a musite na ne jednoducho "zabudnút" na dva mesiace. Ale tá výsledná chuť je potom dokonalá, stoji to za to. Ja ho raz určite dám do barikového sudu a zakopem do zeme aspoň na 5 rokov. Tento rok som oživila náš recept a spravila ho ešte voňavejším.
Čo budeme potrebovať
Množstvo:
Postup prípravy
  1. Orechy si umyjeme a osušíme. Prekrojíme napoly a ešte napoly, aby boli štvrtinky. Pomaranče a limetku si ošúpeme a nakrájame na hrubšie kolieska. Pridáme vanilku, kávu, klinčeky, celú škoricu, mätu a zalejeme alkoholom. Necháme macerovať 8 týždňov niekde na parapete okna na slnku zavreté vzduchotesne.
  2. Ak si ho chcete nechať ako digestívum a liek, len zlejte a užívate v malých dávkach. Je to skutočne všeliek proti anémii, hlienom, zlepšuje krvotvorbu, funkciu štítnej žlazy, trávenie i pečeň. Môžete si z neho spraviť aj likér, stačí ak si spolu zvaríme sirup 500 gram trstinového cukru alebo medu so 250 ml vody. Necháme vychladnúť a zamiešame do precedeného likéru. Chutí fantasticky. Tak nazdravie :*
    Ak si ho chcete nechať ako digestívum a liek, len zlejte a užívate v malých dávkach. Je to skutočne všeliek proti anémii, hlienom, zlepšuje krvotvorbu, funkciu štítnej žlazy, trávenie i pečeň. Môžete si z neho spraviť aj likér, stačí ak si spolu zvaríme sirup 500 gram trstinového cukru alebo medu so 250 ml vody. Necháme vychladnúť a zamiešame do precedeného likéru. Chutí fantasticky. Tak nazdravie :*
Poznámka k receptu

TIP: Likér po tých orechoch úplne sčernie, nebojte sa je to tak v poriadku.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Pravidlá súťaže na Facebooku

Účasť v súťaži je možná len pre obyvateľov Slovenska, ktorí majú platný Facebook účet. Súťažiaci …

8 komentárov

  1. Super recept, len otázka…., ten pomer vody a cukru, resp. medu na sirup nemá byť opačný? T.j. 500ml vody a 250g sladidla?

  2. Orechovica hotova, ale viete prosim poradit, ci sa daju aj tieto orechy este nejako vyuzit alebo len vyhodit?
    Dakujem

    • Zdravím vraj usušiť pomlieť a použiť do zákuskou neviem neskúšala som to len môj manžel hovorí ale mňa by zaujímalo že či ten pomer sirupu ide na 1liter alkoholu lebo mi sme zarobili viac a muž vraví z3 to je na 4l ten sirup mne sa to nezdá

  3. Mne to nesčernelo celkom, myslím, že to citrusy vyťahali. Je to tak v poriadku? Nemohlo sa to pokaziť?

  4. Keď sú už po 8 tyzdnoch orechy dávam ich variť.do troška vody s cukrom variť do mäkka. Používam na bolesť.zaludka .Orechy zjesť. mne to chuti.robievala to.moja mama a robím.kazdy rok.

  5. Ja by som sa chcela opýtať či je v poriadku ak sú pomaranče sivo-čierne.? Ďakujem za radu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.