Hlivový tataráčik

Na raňajky, večere, do práce aj pre návštevy na očká. Toto si úplne zamilujete.

Hlivový tatarák
Hlivový tatarák
Hodnotienie: 14
Hodnotenie: 4.57
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Recept na cuketový tatarák milujete všetci. Trošku som zaexperimentovala a urobila ho z hlivy ustricovej a odpadla som z tej chute. Obrovsky nám doma chutí, najmä manželovi. Tá neskutočne mäsitá chuť, kombinácia surovín a vychutenosť. Na raňajky, večere, do práce, aj pre návštevy na očká. Toto si úplne zamilujete 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min.
Doba varenia
10 min.
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min.
Doba varenia
10 min.
Hlivový tatarák
Hlivový tatarák
Hodnotienie: 14
Hodnotenie: 4.57
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Recept na cuketový tatarák milujete všetci. Trošku som zaexperimentovala a urobila ho z hlivy ustricovej a odpadla som z tej chute. Obrovsky nám doma chutí, najmä manželovi. Tá neskutočne mäsitá chuť, kombinácia surovín a vychutenosť. Na raňajky, večere, do práce, aj pre návštevy na očká. Toto si úplne zamilujete 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min.
Doba varenia
10 min.
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min.
Doba varenia
10 min.
Postup prípravy
  1. Cibuľku si ošúpeme, nakrájame nadrobno a na oleji ju orestujeme dosklovita cca 3 minútky. Pridáme nadrobno nasekaný cesnak a minútku restujeme.
  2. Medzitým si umyjeme a nakrájame na malé kúsky hlivu. Použijeme len hlavičky, nie stonky. Pridáme k restovanej zmesi, posypeme trochou drvenej rasce, znížime oheň, prikryjeme pokrievkou a podusíme 10 minút.
  3. Vypneme, posypeme majoránkou a zamiešame. Počkáme, kým tatarák vychladne a dochutíme horčicou, kečupom, sójovou omáčkou, mletou červenou paprikou, soľou a citrónovou šťavou. Servírujeme na hrianke, tak chutí najlepšie 🙂
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Klíčkovanie klíčkov denník

Klíčky sú mikrorastlinky, ktoré vyrastú za pár dní z malých semienok. Obsahujú to najlepšie, čo môže v oblasti výživy dať mladá rastlinka zo semienka. Práve preto si nakličujeme semienka najmä v zime a v jarnom období, keď máme nedostatok vitamínov a chceme si posilniť imunitu a detoxikovať organizmus. Počas nakličovania sa v semienkach znásobujú živiny, vláknina, bielkoviny, vitamíny aj minerály. Klíčky obsahujú obrovské množstvo enzýmov, antioxidantov, aminokyselín, vitamínov aj minerálov, a to pri minimálnom množstve kalórií.

4 komentáre

  1. vyzera to super 🙂

  2. Tento tataracik je vyborny. Jednoduchy rychly recept a skvely vysledok. Zaradujem ho do nasho jedalnicka. 🙂

  3. Bez urážky už to niekto aj jedol? Podľa receptu to budú mať sliepky ako bonus, odporúčam sa venovať inej činnosti ako varenie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.