Doma to voláme detské šampanské. Dostane dospelých aj deti ako farbou, tak úžasne sladkou chuťou 🙂 Postup je jednoduchý, stačí si odšťaviť granátové jablko 🙂 Čím viac ho riedite, tým dosiahnete ružovú farbu jemnejšiu. Kombinovať môžete s vodou, citrón šťavou, medom, resp. niečím nefarebným ako bielym hroznom.
Doma to voláme detské šampanské. Dostane dospelých aj deti ako farbou, tak úžasne sladkou chuťou 🙂 Postup je jednoduchý, stačí si odšťaviť granátové jablko 🙂 Čím viac ho riedite, tým dosiahnete ružovú farbu jemnejšiu. Kombinovať môžete s vodou, citrón šťavou, medom, resp. niečím nefarebným ako bielym hroznom.
Granátové jablko si prerežeme napoly a reznou stranou dole položíme na dlaň, uchopíme. Zoberieme si varechu a začneme ňou búchať po vonkajšej časti, až začnú plody zvnútra vypadávať.
Plody následne odšťavíme. Pokým nemáte snekový odšťavovač, "odpad" z odšťavovania dajte znova 1-2x odšťaviť, aby sme z granátového jablka vyťažili maximum.
Čím viac ho riedite, tým dosiahnete ružovú farbu jemnejšiu. Kombinovať môžete s vodou, citrónovou šťavou, medom, resp. niečím nefarebným ako bielym hroznom. Neodporúčam kombinovať s klasickým jablkom - šťava zhnedne.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii