Domov / Recept / Bravčové rezne na prírodno a kôprová dijon omáčka

Bravčové rezne na prírodno a kôprová dijon omáčka

Jednoduché, rýchle a fantastické 🙂

Bravčové rezne na prírodno a kôprová dijon omáčka
Bravčové rezne na prírodno a kôprová dijon omáčka
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Bravčové rezne (akékoľvek iné obľúbené mäsko) naprírodno a kôprová dijon omáčka s maslovými zemiakmi s mrkvičkou. Jednoduché, rýchle a pritom tak chutné 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min.
Doba varenia
30 min.
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min.
Doba varenia
30 min.
Bravčové rezne na prírodno a kôprová dijon omáčka
Bravčové rezne na prírodno a kôprová dijon omáčka
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Bravčové rezne (akékoľvek iné obľúbené mäsko) naprírodno a kôprová dijon omáčka s maslovými zemiakmi s mrkvičkou. Jednoduché, rýchle a pritom tak chutné 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min.
Doba varenia
30 min.
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min.
Doba varenia
30 min.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Na dno tlakového hrnca si dáme bravčovú masť, necháme rozpáliť a položíme mäso horčičou nadol. Kľudne poukladajte aj na seba. Necháme minútku zatiahnuť, podlejeme 2 deci vody, zavrieme tlakový hrniec a od momentu pískania varíme 20 min.
  2. Medzitým si ošúpeme zemiaky aj mrkvu, nakrájame na drobné kocky a dáme do hrnca. Pridáme 1 celý strúčik cesnaku a 1 bobkový list. Varíme cca 15 min. Vodu zlejeme, pridáme plát masla, soľ, muškátový oriešok a necháme pod pokrievkou postáť. Následne zamiešame.
  3. Keď je mäsko hotové, vyberieme ho, do smotany si primiešame škrob a následne vlejeme do šťavy. Mala by sa nám zredukovať a mierne zhustnúť. Ak nie, ešte trochu škrobu pridáme. Vždy rozmiešame mimo hrnca, až potom vlejeme, aby sa nám nespravili hrudky. Ak chceme sýtejšiu chuť omáčky, dochutíme ešte trochou dijon horčice. Pridáme nasekaný kôpor, citrónovú šťavu, soľ a trochu červenej papriky. Mäsko servírujeme preliate omáčkou 🙂
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Šťavnatá pečená krkovička na pive a horčici a chrumkavé americké pučené zemiaky

Výborný recept z tradičnej slovenskej kuchyne Šťavnatá pečená krkovička na pive a horčici a chrumkavé …

2 komentáre

  1. Práve dovarené a neeeeeskutočne chutné.

  2. Kyselicová Katarína

    Tinka výborné recepty máte dnes som robila bravčové na prírodno a kôprová dión omáčka výýýborééé a nielen to už viac receptov som skúšala a všetko nám chutilo vaše knihy som kúpila dcére aj nevestám aj dcéra chváli . Nech sa vám darí vo vašej práci.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.