Poctivá, sametová, osviežujúca 🙂
Čo by bol môj život bez vajíčok 😀 na domáce vajcia a poctivé maslo nech mi nikto nesiaha 😀 😛 Receptov na domácu majonézu je neúrekom, toto je ten môj, je krásne sametová a neskutočne osviežujúca.
Množstvo | Príprava |
150 ml pohár | 10 min |
|
Čo by bol môj život bez vajíčok 😀 na domáce vajcia a poctivé maslo nech mi nikto nesiaha 😀 😛 Receptov na domácu majonézu je neúrekom, toto je ten môj, je krásne sametová a neskutočne osviežujúca.
|
Čo budeme potrebovať
- 2 ks žĺtka malé domáce
- 120 ml olivový olej zastudena lisovaný ak vám vadí aromatická chuť, nahraďte slnečnicovým
- 2 ks červená kápia v oleji
- 1 čl ocot
- himalájska soľ
- štipka med/cukor
- čerstvá pažítka
- ligurček príp. petržlenová vňať
- muškátový orech
- citrónová šťava
Množstvo: ml pohár
Postup prípravy
- Oddelené žĺtka si dáme do misky. Pridáme ocot a začneme ručne metličkou miešať, počas miešania prilievame olej. Pomaly postupne lejeme a zapracujeme..Lejeme a zapracujeme. Takto až pokým neminieme celý. Konzistencia majonézy má byť pevná a leská.
- Nakrájame si nadrobno kápiu, pažítku, ligurček a zamiešame do majonézy. Osolíme, pridáme štipku cukru, vyžmýkame citrónovú šťavu a struhneme muškátový oriešok. Stále ochutnávame a dolaďujeme do našej chuti. Voilá, hotovo 🙂
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Aj ja robim domacu majonezu, z natvrdo uvarenych vajec, lyzica skorice a prevrene vychladene mlieko (kolko vajec tolko dcl.mlieka) a potom u len ponornym mixerom mixujem a prilievam olej, je naozaj fantasticka…?
oprava lyzica horcice…..???
Super recept,no nedaly by se ty zloutky nejak tepelne zpracovat? Jsem tehu a no,clovek nikdy nevi 😉