Domov / Blog / Domáca ryžová múka

Domáca ryžová múka

Vyrobiť si doma ryžovú múku nie je vôbec nič ťažké. Rýchlo, lacno a jednoducho 🙂 Tak poďme na to.

Ryžu si prepláchneme pod vodou a dáme sušiť na plech s pečiacim papierom do rúry na 40 stupňov cca 45 min. Vysušenú ryžu pomixujeme v kávovom mlynčeku na prach. Takto urobená múka nám vydrží cca týždeň. Múku môžeme použiť do varenia, pečenia alebo na prípravu chutnej kaše 🙂

 

TIP : takto si môžete pripraviť aj špaldu – zrno, pšeno, pohánku, ovos, amarant, proso, jačmeň, quinou.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Prírodný paralen nápoj

Naša rodina sa už tretiu generáciu lieči prírodne. Počas kojenia, to u mňa platilo dvojnásobne, vyhýbať sa liekom som sa musela. Pri chorobe nám v rodine najviac zaberal Paralen - človek sa vypotil a bolo po chorobe. Tak som si ho doma vymyslela. Po vypití tohto nápoja treba už len skočiť pod deku a budete mokrí ako myš :D Zaberá naozaj výborne. Sila bylín v spojení s kurkumou, ktorá sa považuje za elixír života a je silný antioxidant, vás postaví okamžite na nohy. Alebo si ho môžete vychutnať len tak, na sladké sny :) Výborné a kvalitné zmesy čajov nájdete na www.wilfred.sk aj s mojím Rose, ktorý som pre nich vytvorila.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *