Domáca ryžová múka

Vyrobiť si doma ryžovú múku nie je vôbec nič ťažké. Rýchlo, lacno a jednoducho 🙂 Tak poďme na to.

Ryžu si prepláchneme pod vodou a dáme sušiť na plech s pečiacim papierom do rúry na 40 stupňov cca 45 min. Vysušenú ryžu pomixujeme v kávovom mlynčeku na prach. Takto urobená múka nám vydrží cca týždeň. Múku môžeme použiť do varenia, pečenia alebo na prípravu chutnej kaše 🙂

 

TIP : takto si môžete pripraviť aj špaldu – zrno, pšeno, pohánku, ovos, amarant, proso, jačmeň, quinou.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Pravidlá súťaže na Facebooku

Účasť v súťaži je možná len pre obyvateľov Slovenska, ktorí majú platný Facebook účet. Súťažiaci …

3 komentáre

  1. Natrafila som na vás pri hľadaní spôsobu, ako doma vyrobiť ryžovú múku a som milo prekvapená vašimi radami

  2. Chcela som si podľa receptu pripraviť doma ryžovu múku z gulatozrnnej ryze Bask, ale nefungovalo to 🙁 vôbec sa nechcela pomliet, bála som sa ze ju mlynček spáli. Pritom pohánka šla v pohode. Z akej ryze ste robili vy?

  3. Prečo vydrží len týždeň?
    Pri v hodnom uskladneni nevydrží viac?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.