Domov / Blog / Domáca ryžová múka

Domáca ryžová múka

Vyrobiť si doma ryžovú múku nie je vôbec nič ťažké. Rýchlo, lacno a jednoducho 🙂 Tak poďme na to.

Ryžu si prepláchneme pod vodou a dáme sušiť na plech s pečiacim papierom do rúry na 40 stupňov cca 45 min. Vysušenú ryžu pomixujeme v kávovom mlynčeku na prach. Takto urobená múka nám vydrží cca týždeň. Múku môžeme použiť do varenia, pečenia alebo na prípravu chutnej kaše 🙂

 

TIP : takto si môžete pripraviť aj špaldu – zrno, pšeno, pohánku, ovos, amarant, proso, jačmeň, quinou.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Smrekový sirup – smrečky

Jeden komentár

  1. Natrafila som na vás pri hľadaní spôsobu, ako doma vyrobiť ryžovú múku a som milo prekvapená vašimi radami

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *