Domov / Recept / Varený slivkový koláč

Varený slivkový koláč

Jednoduchý, rýchly, neskutočne šťavnatý a fit 🙂

Varený slivkový koláč
Varený slivkový koláč
Hodnotienie: 2
Hodnotenie: 4.5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Ďalší mílnik v mojom živote: varený koláč. Áno, varený 😀 Keď by mi niekto niekedy povedal, že ja uvarím koláč, tak sa mu zasmejem 😀 Ale je fakt neskutočný! Tak šťavnatý, nadýchaný, neskutočne pružná a chutná piškóta s podtónom orechovej špaldy a mandlí, a tie šťavnaté slivky... Och, to je láska, to musíte vyskúšať 🙂 Vyšperkovaná verzia pre vás. Skúšala som ho 4x. Teraz je dokonalý 🙂
Množstvo Príprava
panvica priemer 24 cm 15 min.
Doba varenia
10-12 min.
Množstvo Príprava
panvica priemer 24 cm 15 min.
Doba varenia
10-12 min.
Varený slivkový koláč
Varený slivkový koláč
Hodnotienie: 2
Hodnotenie: 4.5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Ďalší mílnik v mojom živote: varený koláč. Áno, varený 😀 Keď by mi niekto niekedy povedal, že ja uvarím koláč, tak sa mu zasmejem 😀 Ale je fakt neskutočný! Tak šťavnatý, nadýchaný, neskutočne pružná a chutná piškóta s podtónom orechovej špaldy a mandlí, a tie šťavnaté slivky... Och, to je láska, to musíte vyskúšať 🙂 Vyšperkovaná verzia pre vás. Skúšala som ho 4x. Teraz je dokonalý 🙂
Množstvo Príprava
panvica priemer 24 cm 15 min.
Doba varenia
10-12 min.
Množstvo Príprava
panvica priemer 24 cm 15 min.
Doba varenia
10-12 min.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: 24 cm
Postup prípravy
  1. Vajcia si vyšľaháme s medom do peny. Pridáme vanilku a ručne zamiešame. Preosejeme múky nadvakrát a jemne zamiešame. Pridáme rozpustené maslo a jemne zamiešame. Prášok do pečiva pridáme nakoniec a jemne zamiešame.
  2. Na rozhorúčenú panvicu pridáme trstinový cukor a zalejeme vodou. Pomiešame a počkáme, kým začne bublať. Pridáme slivky (reznou stranou dolu), šťavu zo sliviek, prikryjeme a podusíme 2 minúty.
  3. Na slivky vylejeme vajíčkovú zmes, prikryjeme, znížime oheň a dusíme 10-12 minút. Kontrolujeme prstom, či je vrch pevný. Na panvicu si položíme tácku a koláč preklopíme tak, že slivky nám zostanú navrchu. Podávame so šlahačkou.
Poznámka k receptu

TIP : Ak nemáte mrazené slivky, použite domáce zavárané. Ak nemáte domáce, odporúčam tie z Alnatury Dm drogerie markt Slovensko alebo z Poctivý Farmár - slovenské potraviny. Aktuálne v ponuke aj v Lidl Slovensko.

Pôvodný video recept, z ktorého som čerpala inšpiráciu tu :

<a title="vareny kolac" href="https://www.tastemade.com/videos/upside-down-apple-cake">vareny kolac</a>
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Kváskový jahodovo-rebarborový tvaroháč

úžasne šťavnatý tvaroháčik Kváskový jahodovo-rebarborový tvaroháč Hodnotienie: 6 Hodnotenie: 3.83 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept …

3 komentáre

  1. Vyskúšala som tento netradičný koláč hlavne zo zvedavosti, ale nepodarilo sa mi ho vyklopiť z panvice. stred ostal prilepený trochu dlhšie a preto sa potrhal. Chuťovo bol však veľmi dobrý. Budem ho ešte určite skúšať, lebo sa mi zíde na dovolenke, kde nie je rúra na pečenie. Celkovo som mala pocit, že tam ide na začiatku dosť vody. Lebo kompótové slivky mali v sebe aj tak dosť šťavy. takže tam skúsim asi ubrať, aby bol pevnejší.

  2. Ahoj Tinka. Robila som tento tvoj kolacik. Len neviem kde sa stratili v recepte tie hrozienka a citronova stava.

    • Ja som ho tiez skusala, vyklopila som ho v pohode, trosku dlhsie som varila, lebo som dala na uplne slabucky plamen. Co sa tyka hrozienok a citronovej stavy, pozerala som original receptu na obrateny jablkovy kolac, z ktoreho cerpala Tinka inspiraciu a tam boli hrozienka uvedene pri ovoci, teda dala som ich k slivkam a citronovu stavu som vyuzila hned ako som slivky rozpolila, tak som ich s nou poliala.
      Kolacik mam este horuci, som zvedava na chut – moj med totiz nebol scukornateny, ale uplne obycajny tekuty.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.