
Pribináčik. Kto by ho nemiloval 🙂 pripravte si ho doma zdravo, s príchuťou akú len chcete a deti sa vám poďakujú 🙂 Lahodný, na nerozoznanie od kupovaného (pri všetkej skromnosti :P) a pripravený ho máte do 5 min :*
Množstvo | Príprava |
4 porcie | 5 min |
|
|
![]() |
Pribináčik. Kto by ho nemiloval 🙂 pripravte si ho doma zdravo, s príchuťou akú len chcete a deti sa vám poďakujú 🙂 Lahodný, na nerozoznanie od kupovaného (pri všetkej skromnosti :P) a pripravený ho máte do 5 min :*
|
Čo budeme potrebovať
- 200 gram jemný tvaroh
- 100 gram 33% šlahačková smotana
- 30 gram pomletý trstinový cukor vic/menej podľa chuti
- 1 ks vanilkový lusk
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Tvaroh a smotanu si dáme do nádoby a prešlaháme spolu metličkovým mixérom cca 1 minútu, pokým sa nám spolu pekne spoja.
- Pridáme pomletý trstinový cukor, vydlabané vnútro z vanilkového lusku a cca 5 - 10 sekúnd spolu prešlaháme. Trstinový cukor som si pomelela na elektronickom mlynčeku na kávu.
- Môžete pridať aj rozmixované ovocie.
Poznámka k receptu
TIP : Pribináčik môžete urobiť aj z hrudkovitého tvarohu, stačí ho spolu so smotanou vymixovať ponorným mixérom na hladký krém. Dosladiť môžete podľa chuti aj medom, či iným sladidlom. Šlahačkovú smotanu môžete nahradiť aj sladkou 10% tnou, alebo kyslou pochúťkovou, ale chuť to už mierne zmení.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Takto ho robievame aj my, akurát s holandským kakaom alebo karobom a je vynikajúci! Akurát teda prv vyšľahám smotanu na šľahačku a potom miešam zvyšok, ale to je prašť jak uhoď 🙂
Vynikajúci, ďakujem za inšpiráciu, ja som tiež dala karob 🙂 .
Prosim Vas myslite ze je vhodny aj pre 13mesacne dietatko?
Ja mam teraz tehotensku cukrovku a tuky mam povolene. Takze som sa velmi potesila tomuto receptu, akurat som donho dala diabeticky cukot.