rýchle, chutné a ľahké 🙂

Domáce bazalkové pesto som už dávnejšie povýšila na vyšší level a to bylinkové pesto. Kombinácia viacerých byliniek upgradne celú chuť a ožví ju. S mäsom, alebo bez, rýchly, chutný a ľahký obed na tieto letné dni <3
| Množstvo | Príprava |
| 2 porcie | 15 min |
| Doba varenia |
| 15 min |
|
|
![]() | Domáce bazalkové pesto som už dávnejšie povýšila na vyšší level a to bylinkové pesto. Kombinácia viacerých byliniek upgradne celú chuť a ožví ju. S mäsom, alebo bez, rýchly, chutný a ľahký obed na tieto letné dni <3
|
Čo budeme potrebovať
- 200 gram špaldové penne príp.iné cestoviny
- 400 gram kuracie prsia
- 1 PL diojn horčica/kečup/sójová omáčka/med
- 1 balenie baby špenát
- 20 lístkov čerstvá bazalka
- 1 hrsť petržlenová vňať
- 1 PL mandľové maslo príp. najemno mleté mandle
- 5 PL olivový olej
- 1/2 ks citrónová šťava
- 20 gram parmezán
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Do vriacej osolenej vody vhodíme cestoviny a varíme podľa návodu.
- Kuracie prsia si umyjeme, očistíme a nakrájame na tenké slížiky, alebo malé kúsky. Pridáme horčicu, kečup, sójovú omáčku, med, soľ, kurkumu (alebo môžete dať aj kari) premiešame a na rozpálenom oleji sprudka osmahneme cca 8 min. Miešame.
- Medzitým si do mixéra alebo minisekáčika pridáme špenát, bazalku, petrželku, mandľové maslo, soľ, šťavu z citróna, nastrúhame parmezán a poriadne rozmixujeme. Ochutnáme, príp. dochutíme a struhneme muškátový oriešok. Ak máte radi brokolicu alebo hrášok, môžete pridať do pesta a roznixovať, bude mierne chrumkavé a sladkasté.
- Cestoviny precedíme, vmiešame do nich pesto, zľahka osolíme a servírujeme s kuracími kúskami a hoblinami parmezánu.
Poznámka k receptu
TIP : mäso v tejto marináde môžete mať v chladničke aj tri dni. Čím dlhšie, tým bude chutnejšie.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Tinkine recepty Všetci, ktorí chcete zdravo variť, piecť, skúšať nové, ale aj osvedčené z tradičnej kuchyne a ochutnávať zážitkovú gastronómiu.

Take dobre kuracie som uz davno nejedla!