Domov / Recept / Penne s bylinkovým pestom a šťavnatými kuracími kúskami

Penne s bylinkovým pestom a šťavnatými kuracími kúskami

rýchle, chutné a ľahké 🙂

Penne s bylinkovým pestom a šťavnatými kuracími kúskami
Penne s bylinkovým pestom a šťavnatými kuracími kúskami
Hodnotienie: 4
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Domáce bazalkové pesto som už dávnejšie povýšila na vyšší level a to bylinkové pesto. Kombinácia viacerých byliniek upgradne celú chuť a ožví ju. S mäsom, alebo bez, rýchly, chutný a ľahký obed na tieto letné dni <3
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Penne s bylinkovým pestom a šťavnatými kuracími kúskami
Penne s bylinkovým pestom a šťavnatými kuracími kúskami
Hodnotienie: 4
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Domáce bazalkové pesto som už dávnejšie povýšila na vyšší level a to bylinkové pesto. Kombinácia viacerých byliniek upgradne celú chuť a ožví ju. S mäsom, alebo bez, rýchly, chutný a ľahký obed na tieto letné dni <3
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Do vriacej osolenej vody vhodíme cestoviny a varíme podľa návodu.
  2. Kuracie prsia si umyjeme, očistíme a nakrájame na tenké slížiky, alebo malé kúsky. Pridáme horčicu, kečup, sójovú omáčku, med, soľ, kurkumu (alebo môžete dať aj kari) premiešame a na rozpálenom oleji sprudka osmahneme cca 8 min. Miešame.
  3. Medzitým si do mixéra alebo minisekáčika pridáme špenát, bazalku, petrželku, mandľové maslo, soľ, šťavu z citróna, nastrúhame parmezán a poriadne rozmixujeme. Ochutnáme, príp. dochutíme a struhneme muškátový oriešok. Ak máte radi brokolicu alebo hrášok, môžete pridať do pesta a roznixovať, bude mierne chrumkavé a sladkasté.
  4. Cestoviny precedíme, vmiešame do nich pesto, zľahka osolíme a servírujeme s kuracími kúskami a hoblinami parmezánu.
Poznámka k receptu

TIP : mäso v tejto marináde môžete mať v chladničke aj tri dni. Čím dlhšie, tým bude chutnejšie.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Šťavnatá pečená krkovička na pive a horčici a chrumkavé americké pučené zemiaky

Výborný recept z tradičnej slovenskej kuchyne Šťavnatá pečená krkovička na pive a horčici a chrumkavé …

Jeden komentár

  1. Take dobre kuracie som uz davno nejedla!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.