Tmavá treska so špenátovým ratatouille a rozmarínové zemiaky
Hodnotienie: 1 Hodnotenie: 5 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Takto tresku vždy robila moja maminka a mne táto úprava chutí naozaj že najviac. Výživné, ľahko stráviteľné a neskutočne chutné jedlo. Ideálne na letné dni. Jemnosť rybky podčiarkuje vychutený a šťavnatý špenát.
Tmavá treska so špenátovým ratatouille a rozmarínové zemiaky
Hodnotienie: 1 Hodnotenie: 5 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Takto tresku vždy robila moja maminka a mne táto úprava chutí naozaj že najviac. Výživné, ľahko stráviteľné a neskutočne chutné jedlo. Ideálne na letné dni. Jemnosť rybky podčiarkuje vychutený a šťavnatý špenát.
Rúru si rozohrejeme na 200 stupňov bez ventilátora.
Zemiaky si umyjeme, prekrojíme napoly a nakrájame na pásiky. Dáme do nádoby, pridáme trochu oleja, soli, lístky rozmarínu a poriadne premiešame. Na plech dáme papier na pečenie a naň rozložíme zemiaky. Dáme piecť na 20-25 min dozlatista cca do stredu rúry.
Rybu si umyjeme a osušíme kuchynskou utierkou. Z oboch strán ju posypeme špaldovou celozrnnou múkou, červenou mletou paprikou a soľou. Na panvici si rozhorúčime olivový olej a zprudka na ňom rybu opečieme tak 3-4 min z každej strany.
Medzitým si na druhej panvici speníme maslo. Strúčiky cesnaku ošúpeme, nakrájame a speníme minutku na masle dozlatova. Pridáme špenát, nakrájané cherry paradajky a minutku všetko miešame, pokým nám špenát jemne stratí objem. Nenechajte moc dlho, aby z toho nebola brečka. On ešte na panvici dojde. Vypneme, nastrúhame trochu parmezánu, pridáme soľ a muškátový oriešok, premiešame a necháme odpočívať.
Servírujeme s plátkom citróna.
Rybku som kúpila túto v Bille, lovená, zamrazená priamo na mori, čistá lovná oblasť fao 27.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Ahoj Tinka, čím by si prosím nahradila cherry paradajky?? príp. dalo by sa to aj bez nich?
Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.
Fantasticky obed! mnam!