Domov / Recipe / Tmavá treska so špenátovým ratatouille a rozmarínové zemiaky

Tmavá treska so špenátovým ratatouille a rozmarínové zemiaky

výborné a ľahké jedlo

Tmavá treska so špenátovým ratatouille a rozmarínové zemiaky
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Takto tresku vždy robila moja maminka a mne táto úprava chutí naozaj že najviac. Výživné, ľahko stráviteľné a neskutočne chutné jedlo. Ideálne na letné dni. Jemnosť rybky podčiarkuje vychutený a šťavnatý špenát.
Servings Prep Time
2 porcie 20 min
Cook Time
30 min
Servings Prep Time
2 porcie 20 min
Cook Time
30 min
Tmavá treska so špenátovým ratatouille a rozmarínové zemiaky
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Takto tresku vždy robila moja maminka a mne táto úprava chutí naozaj že najviac. Výživné, ľahko stráviteľné a neskutočne chutné jedlo. Ideálne na letné dni. Jemnosť rybky podčiarkuje vychutený a šťavnatý špenát.
Servings Prep Time
2 porcie 20 min
Cook Time
30 min
Servings Prep Time
2 porcie 20 min
Cook Time
30 min
Instructions
  1. Rúru si rozohrejeme na 200 stupňov bez ventilátora.
  2. Zemiaky si umyjeme, prekrojíme napoly a nakrájame na pásiky. Dáme do nádoby, pridáme trochu oleja, soli, lístky rozmarínu a poriadne premiešame. Na plech dáme papier na pečenie a naň rozložíme zemiaky. Dáme piecť na 20-25 min dozlatista cca do stredu rúry.
  3. Rybu si umyjeme a osušíme kuchynskou utierkou. Z oboch strán ju posypeme špaldovou celozrnnou múkou, červenou mletou paprikou a soľou. Na panvici si rozhorúčime olivový olej a zprudka na ňom rybu opečieme tak 3-4 min z každej strany.
  4. Medzitým si na druhej panvici speníme maslo. Strúčiky cesnaku ošúpeme, nakrájame a speníme minutku na masle dozlatova. Pridáme špenát, nakrájané cherry paradajky a minutku všetko miešame, pokým nám špenát jemne stratí objem. Nenechajte moc dlho, aby z toho nebola brečka. On ešte na panvici dojde. Vypneme, nastrúhame trochu parmezánu, pridáme soľ a muškátový oriešok, premiešame a necháme odpočívať.
  5. Servírujeme s plátkom citróna.
  6. Rybku som kúpila túto v Bille, lovená, zamrazená priamo na mori, čistá lovná oblasť fao 27.
Share this Recipe

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Domáca šťavnatá treska

druhé slovenské národné jedlo 🙂 treska a dva rožky 😀 Domáca šťavnatá treska Votes: 6 …

2 komentáre

  1. Ahoj Tinka, čím by si prosím nahradila cherry paradajky?? príp. dalo by sa to aj bez nich?
    Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

  2. Fantasticky obed! mnam!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *