FIT proteínové žemličky bez múky

zdravá a diétna náhrada pečiva

FIT proteínové žemličky bez múky
FIT proteínové žemličky bez múky
Hodnotienie: 19
Hodnotenie: 3.95
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Tinkine recepty Uverejnil používateľ Tin Ka · 22. marec 2017 · Minule sa ma kamarátka pýtala, ako môžem jesť guláš, keď mám diétu. No...ja nemám diétu, ja "len" chudnem 😀 Resp. pálim tuk a tvorím sval. A nevyhýbam sa sacharidom, na obed si ich s radosťou doprajem. Len ich eliminujem na raňajky a večeru. Hlavne pečivo. Toto je moja bielkovinová "náhrada" za pečivo. A mne veľmi chutí. Jasné, že to nie je fajnový nafufňaný chlebík, ale na striedačku, keď chcete aspoň niečo niekam natrieť, je to fajn. Cítim sa fakt skvele, mám veľa energie a nie som taká akoby nafúknutá celá. Vyskúšajte. Recept mám z internetu, zdroj nižšie.
Množstvo Príprava
7 ks 10 min
Množstvo Príprava
7 ks 10 min
FIT proteínové žemličky bez múky
FIT proteínové žemličky bez múky
Hodnotienie: 19
Hodnotenie: 3.95
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Tinkine recepty Uverejnil používateľ Tin Ka · 22. marec 2017 · Minule sa ma kamarátka pýtala, ako môžem jesť guláš, keď mám diétu. No...ja nemám diétu, ja "len" chudnem 😀 Resp. pálim tuk a tvorím sval. A nevyhýbam sa sacharidom, na obed si ich s radosťou doprajem. Len ich eliminujem na raňajky a večeru. Hlavne pečivo. Toto je moja bielkovinová "náhrada" za pečivo. A mne veľmi chutí. Jasné, že to nie je fajnový nafufňaný chlebík, ale na striedačku, keď chcete aspoň niečo niekam natrieť, je to fajn. Cítim sa fakt skvele, mám veľa energie a nie som taká akoby nafúknutá celá. Vyskúšajte. Recept mám z internetu, zdroj nižšie.
Množstvo Príprava
7 ks 10 min
Množstvo Príprava
7 ks 10 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: ks
Postup prípravy
  1. Rúru si predhrejeme na 150 stupňov.
  2. Tvaroh a žĺtka si v mixéri rozmixujeme na krém. Pridáme bylinky, soľ a kurkumu podľa chuti.
  3. Bielka si vyšľaháme do peny a jemne vmiešame do zmesi. Na plech s papierom na pečenie robte kôpky - akoby žemle.
  4. Posypeme sézamom, alebo inými semienkami a pečieme 30-35 minút resp. dozlatova.
Poznámka k receptu
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

kokosové ježe – kokosy na snehu

úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ       kokosové ježe Hodnotienie: 5 Hodnotenie: …

8 komentárov

  1. Dobrý deň, ked som zemlicky dala piecť, zliali sa dokopy a bol z toho taky ako kolac vkuse. Všetko som urobila podla receptu ?

    • Dobrý deň. Na prvýkrát mi tiež vôbec nevyšli, všetko sa zlievalo dokopy. Ale potom som prišla na chyby, ktoré som urobila. Možno kvôli nim, možno nie, ale na druhýkrát mi vyšli krásne pevné žemličky.
      V recepte sa píše, že rozmixujeme žĺtka s tvarohom, ja som ich druhýkrát len zmiešala s lyžicou, tak to bolo hutnejšie „cesto“. V recepte je zabudnutá pripomienka – vmiešať prášok do pečiva. Ja som ho teda zabudla dať úplne 🙂 . Druhýkrát som už dala. Možno vďaka týmto chybám mi to na druhýkrát vyšlo. Veľmi sa tomu receptu teším a ďakujem

  2. Tinka vdaka za tento recept,robievam ho casto,niekedy ma tlaci cas a tak vsetko len zamiesam varechou dokopy a potom mam z toho placky,ale su velmi chutne,semiacka tiez zamiesam dovnutra,aj bylinky,je to mnam

  3. Dobrý deň,ja som zemlicky skúšala a sú výborne,veľmi ďakujem za recept ??

  4. Ahojte. Dnes som ich skusila. Ja som do cesta dala iba pol prasku do peciva a stipku drozdia. Cesto sa mi zdalo byt velmi riedke, tak som dosypala este za polievkovu lyzicu bezlepkovej muky a su vyborne 🙂

  5. Mne zemlicky úplne klesli keď som otvorila rúru. A vyzerali tak krásne v rúre. Chuťovo dobre. Ale asi z toho spravím chlieb.

    • Presne to iste. Po otvorení rúry klesli a vyzerajú ako placky. Postupovala som presne podľa receptu. Neviem kde je chyba 😕

  6. Zdravím neskusili ste ich dat do formy na muffiny možno by to stalo za vyskušanie…. asi skusim 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.