Grilované kuriatko s coleslaw šalátom

Výborný nedeľný obed 🙂 Nielen na nedeľu 😀

Grilované kuriatko s coleslaw šalátom
Grilované kuriatko s coleslaw šalátom
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Keďže cez týždeň sa u nás varí taká všehochuť, víkendy patria klasike. Ako to volá môj manžel, proklatě skvelé kuře 😀 Vždy si ho vychutnám, bez akejkoľvek marinády, len olivový olej a himalájska soľ. Vnnútri je šťavnaté a zvonku neskutočne chrumkavá koža 🙂
Množstvo Príprava
4 osoby 20 min.
Doba varenia
60 min.
Množstvo Príprava
4 osoby 20 min.
Doba varenia
60 min.
Grilované kuriatko s coleslaw šalátom
Grilované kuriatko s coleslaw šalátom
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Keďže cez týždeň sa u nás varí taká všehochuť, víkendy patria klasike. Ako to volá môj manžel, proklatě skvelé kuře 😀 Vždy si ho vychutnám, bez akejkoľvek marinády, len olivový olej a himalájska soľ. Vnnútri je šťavnaté a zvonku neskutočne chrumkavá koža 🙂
Množstvo Príprava
4 osoby 20 min.
Doba varenia
60 min.
Množstvo Príprava
4 osoby 20 min.
Doba varenia
60 min.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: osoby
Postup prípravy
  1. Kura si potrieme celé olivovým olejom, osolíme a zahákneme do grilovacieho meča. Zahákneme ho a upevníme nitkou. Poriadne ju obmotáme okolo kuriatka, aby sa nám mäso zafixovalo a pustíme režim otočné grilovanie na 200 stupňov. Ak nemáte tento spôsob grilovania v rúre, dajte do jenskej misky deci a pol vody, olivový olej, soľ a položte doň kura. Pečte buď pod grilom, alebo klasicky hore dole. Kura pečieme 60-80 min, podľa zlatavosti kože.
    Kura si potrieme celé olivovým olejom, osolíme a zahákneme do grilovacieho meča. Zahákneme ho a upevníme nitkou. Poriadne ju obmotáme okolo kuriatka, aby sa nám mäso zafixovalo a pustíme režim otočné grilovanie na 200 stupňov. Ak nemáte tento spôsob grilovania v rúre, dajte do jenskej misky deci a pol vody, olivový olej, soľ a položte doň kura. Pečte buď pod grilom, alebo klasicky hore dole. Kura pečieme 60-80 min, podľa zlatavosti kože.
  2. Kapustu aj fenikel si v robote nastrúhame na tenké slíže. Nastrúhame najemno mrkvu, nakrájame najemno cibuľku. Všetko dáme do misky, posolíme a rukami poriadne miesime cca 10 minút, aby nám kapusta zmäkla a pustila šťavu. Pridáme tatarku, obe smotany, korenie, dosolíme, citrónovú šťavu a znovu ešte 5 minút rukami miesime. Ochutnáme, dochutíme petržlenovou vňaťou. Ak máte radi výrazné ostré chute, kľudne najemno nastrúhajte pol čerstvého chrenu.
    Kapustu aj fenikel si v robote nastrúhame na tenké slíže. Nastrúhame najemno mrkvu, nakrájame najemno cibuľku. Všetko dáme do misky, posolíme a rukami poriadne miesime cca 10 minút, aby nám kapusta zmäkla a pustila šťavu. Pridáme tatarku, obe smotany, korenie, dosolíme, citrónovú šťavu a znovu ešte 5 minút rukami miesime. Ochutnáme, dochutíme petržlenovou vňaťou. Ak máte radi výrazné ostré chute, kľudne najemno nastrúhajte pol čerstvého chrenu.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Huspenina podľa babičky

najlepší kolágen na svete je huspenina Huspenina podľa babičky Hodnotienie: 13 Hodnotenie: 4.08 You: Hodnotenie …

Jeden komentár

  1. Dobrý deň. Takú kombinácia je fantázia..

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.