Domov / Recept / Krémové bryndzové rizotko

Krémové bryndzové rizotko

rýchle, krémové a fantastické

Krémové bryndzové rizoto
Krémové bryndzové rizoto
Hodnotienie: 9
Hodnotenie: 3.33
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Máte radi pravé krémové talianske rizotko? Tak si ho spravte po slovensky 🙂 Pripravené expresne, takmer bez námahy, zdravé a ešte ako chutí - také recepty mám najradšej. V hlavnej úlohe bryndza, ktorá mu odovzdá nezameniteľnú chuť aj krémovosť a pórik pridá na vôni a aróme. Výborné aj pre deti.
Množstvo Príprava
3 porcie 10 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
15 min 10 min
Množstvo Príprava
3 porcie 10 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
15 min 10 min
Krémové bryndzové rizoto
Krémové bryndzové rizoto
Hodnotienie: 9
Hodnotenie: 3.33
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Máte radi pravé krémové talianske rizotko? Tak si ho spravte po slovensky 🙂 Pripravené expresne, takmer bez námahy, zdravé a ešte ako chutí - také recepty mám najradšej. V hlavnej úlohe bryndza, ktorá mu odovzdá nezameniteľnú chuť aj krémovosť a pórik pridá na vôni a aróme. Výborné aj pre deti.
Množstvo Príprava
3 porcie 10 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
15 min 10 min
Množstvo Príprava
3 porcie 10 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
15 min 10 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Do kanvice si dáme zovrieť vodu. Ryžu si poriadne premyjeme pod teplou vodou. Pórik si pozdľžne prekrojíme na tri časti a nakrájame na drobné kúsky.
  2. Do hrnca si dáme olej, pridáme pórik a pol minútky poopekáme. Pridáme ryžu a poopekáme ďalšiu minútku. Prilejeme vodu z kanvice 2 cm nad (viac ako bežne, aby zostalo krémové), zakryjeme pokrievkou, znížime oheň a varíme 12 minút.
  3. Vypneme, pridáme bryndzu, maslo, zamiešame a dochutíme soľou a citrónovou šťavou. Ak ho máte málo štavnaté prilejte ešte trochu horúcej vody z kanvice.
Poznámka k receptu

TIP : ak máte radi chuť pravého talianskeho rizota, pridajte na začiatok k ryži aj deci bieleho polosuchého vínka. Rizoto chutí výborne aj s čerstvou pažítkou a opečenou slaninkou navrchu 🙂

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Hokkaido halušky so smotanou

Milujem slovenskú kuchyňu, ozdravené, výživnú. Hokkaido halušky so smotanou Hodnotienie: 3 Hodnotenie: 4 You: Hodnotenie …

4 komentáre

  1. 751,000 views with, 713,000 views, even spurs fans love watching this channel

  2. Thank you Samuel. You made me laugh in bitcoin.

  3. Thanks for checking them out Mila!

  4. Dnes som na obed spravila túto rýchlovku, bolo to vynikajúce. Dobrý nápad ako si pochutnať na bryndzi a netrápiť sa s haluškami:-)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.