rýchle, krémové a fantastické
Máte radi pravé krémové talianske rizotko? Tak si ho spravte po slovensky 🙂 Pripravené expresne, takmer bez námahy, zdravé a ešte ako chutí - také recepty mám najradšej. V hlavnej úlohe bryndza, ktorá mu odovzdá nezameniteľnú chuť aj krémovosť a pórik pridá na vôni a aróme. Výborné aj pre deti.
Množstvo | Príprava |
3 porcie | 10 min |
Doba varenia | Čas na oddych počas varenia |
15 min | 10 min |
|
|
Máte radi pravé krémové talianske rizotko? Tak si ho spravte po slovensky 🙂 Pripravené expresne, takmer bez námahy, zdravé a ešte ako chutí - také recepty mám najradšej. V hlavnej úlohe bryndza, ktorá mu odovzdá nezameniteľnú chuť aj krémovosť a pórik pridá na vôni a aróme. Výborné aj pre deti.
|
Postup prípravy
- Do kanvice si dáme zovrieť vodu. Ryžu si poriadne premyjeme pod teplou vodou. Pórik si pozdľžne prekrojíme na tri časti a nakrájame na drobné kúsky.
- Do hrnca si dáme olej, pridáme pórik a pol minútky poopekáme. Pridáme ryžu a poopekáme ďalšiu minútku. Prilejeme vodu z kanvice 2 cm nad (viac ako bežne, aby zostalo krémové), zakryjeme pokrievkou, znížime oheň a varíme 12 minút.
- Vypneme, pridáme bryndzu, maslo, zamiešame a dochutíme soľou a citrónovou šťavou. Ak ho máte málo štavnaté prilejte ešte trochu horúcej vody z kanvice.
Poznámka k receptu
TIP : ak máte radi chuť pravého talianskeho rizota, pridajte na začiatok k ryži aj deci bieleho polosuchého vínka. Rizoto chutí výborne aj s čerstvou pažítkou a opečenou slaninkou navrchu 🙂
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
751,000 views with, 713,000 views, even spurs fans love watching this channel
Thank you Samuel. You made me laugh in bitcoin.
Thanks for checking them out Mila!
Dnes som na obed spravila túto rýchlovku, bolo to vynikajúce. Dobrý nápad ako si pochutnať na bryndzi a netrápiť sa s haluškami:-)