lahodná, zdravá a chutná
Prvá jarná zeleninka zo záhradky, to je chuť, ktorá prebudí všetky naše zmysly po dlhej zime. Pripravte si z nej polievočku, mladá cibuľka a cesnak a reďkovky, ktoré tepelnou úpravou dostanú úžasnú sladkastú chuť. K tomu jemné krupicové halušky, hmm. Navyše je to taká bleskofka 🙂 Aj vy ste takí polievkoví? Polievka je grunt 🙂
Množstvo | Príprava |
4 porcie | 10 min |
Doba varenia |
10 min |
|
|
Prvá jarná zeleninka zo záhradky, to je chuť, ktorá prebudí všetky naše zmysly po dlhej zime. Pripravte si z nej polievočku, mladá cibuľka a cesnak a reďkovky, ktoré tepelnou úpravou dostanú úžasnú sladkastú chuť. K tomu jemné krupicové halušky, hmm. Navyše je to taká bleskofka 🙂 Aj vy ste takí polievkoví? Polievka je grunt 🙂
|
Čo budeme potrebovať
- 2 ks mladá cibuľka s cíbikmi
- 2 ks reďkovka
- 1/2 ks mladý cesnak
- 1 ks mrkva
- 2 ks vajcia
- 6 PL detská krupica
- na dochutenie rasca, kurkuma, mletá červená paprika, soľ, maslo, citrónová šťava, čerstvé bylinky
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Do kanvice si dáme zovrieť liter vody.
- Cibuľku aj s cíbikmi, reďkovku aj cesnak si nakrájame na malé kúsky. Do hrnca si dáme speniť maslo a všetko podlu minútku poopekáme.
- Mrkvu si ošúpeme, nastrúhame najemno a spolu s rascou pridáme k zeleninke a minútku spolu poopekáme. Dochutíme kurkumou, mletou červenou paprikou, osolíme, premiešame a zalejeme vriacou vodou. Necháme variť 5 minút.
- Medzitým si zarobíme halušky - vajcia, krupicu a soľ zamiešame a necháme tých 5 min, čo sa varí polievka odstáť. Halušky presitkujeme do polievky a povaríme ešte 3 minútky.
- Ochutíme ešte soľou, čerstvými vňaťkami, kúskom masla a citrónovou šťavou. Dľa chute ešte pridáme 200 ml vody.
Poznámka k receptu
TIP: Mrkvu môžete nahradiť aj inou koreňovou zeleninou. Pre intenzívnejšiu chuť môžete na záver prelisovať ešte pol strúčika cesnaku.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.