Domov / Recept / Jarná reďkvičková zo záhradky

Jarná reďkvičková zo záhradky

lahodná, zdravá a chutná

Jarná reďkvičková zo záhradky
Jarná reďkvičková zo záhradky
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Prvá jarná zeleninka zo záhradky, to je chuť, ktorá prebudí všetky naše zmysly po dlhej zime. Pripravte si z nej polievočku, mladá cibuľka a cesnak a reďkovky, ktoré tepelnou úpravou dostanú úžasnú sladkastú chuť. K tomu jemné krupicové halušky, hmm. Navyše je to taká bleskofka 🙂 Aj vy ste takí polievkoví? Polievka je grunt 🙂
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Doba varenia
10 min
Jarná reďkvičková zo záhradky
Jarná reďkvičková zo záhradky
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Prvá jarná zeleninka zo záhradky, to je chuť, ktorá prebudí všetky naše zmysly po dlhej zime. Pripravte si z nej polievočku, mladá cibuľka a cesnak a reďkovky, ktoré tepelnou úpravou dostanú úžasnú sladkastú chuť. K tomu jemné krupicové halušky, hmm. Navyše je to taká bleskofka 🙂 Aj vy ste takí polievkoví? Polievka je grunt 🙂
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Doba varenia
10 min
Postup prípravy
  1. Do kanvice si dáme zovrieť liter vody.
  2. Cibuľku aj s cíbikmi, reďkovku aj cesnak si nakrájame na malé kúsky. Do hrnca si dáme speniť maslo a všetko podlu minútku poopekáme.
  3. Mrkvu si ošúpeme, nastrúhame najemno a spolu s rascou pridáme k zeleninke a minútku spolu poopekáme. Dochutíme kurkumou, mletou červenou paprikou, osolíme, premiešame a zalejeme vriacou vodou. Necháme variť 5 minút.
  4. Medzitým si zarobíme halušky - vajcia, krupicu a soľ zamiešame a necháme tých 5 min, čo sa varí polievka odstáť. Halušky presitkujeme do polievky a povaríme ešte 3 minútky.
  5. Ochutíme ešte soľou, čerstvými vňaťkami, kúskom masla a citrónovou šťavou. Dľa chute ešte pridáme 200 ml vody.
Poznámka k receptu

TIP: Mrkvu môžete nahradiť aj inou koreňovou zeleninou. Pre intenzívnejšiu chuť môžete na záver prelisovať ešte pol strúčika cesnaku.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Falošná držková z hlivy ustricovej

rýchla a fantastická Falošná držková z hlivy ustricovej Hodnotienie: 6 Hodnotenie: 3.83 You: Hodnotenie receptu …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.