zdravé a chutné naštartovanie dňa
Raz ráno som sa zobudila a dostala som neskutočnú chuť na teplú tvarohovú kašu, ktorá bude tak krémová a lahodná. Spojila som ju s ryžovou múkou, ktorá ľahko trávi, ale môžete použiť aj napríklad ovsené vločky. Vanilka kašu krásne prevonia a mandle nežne zachrumkajú.
Množstvo | Príprava |
1 porcia | 5 min |
Doba varenia |
1 min |
|
|
Raz ráno som sa zobudila a dostala som neskutočnú chuť na teplú tvarohovú kašu, ktorá bude tak krémová a lahodná. Spojila som ju s ryžovou múkou, ktorá ľahko trávi, ale môžete použiť aj napríklad ovsené vločky. Vanilka kašu krásne prevonia a mandle nežne zachrumkajú.
|
Čo budeme potrebovať
- na krémový tvaroh
- 2 PL jemný tvaroh
- 4 PL ryžové rastlinné mlieko alebo iné mlieko, príp. voda
- na kašu
- 3 PL ryžová celozrnná múka alebo iná múka, ovsené vločky
- 13 PL ryžové rastlinné mlieko
- vanilka, mandle, med
Množstvo: porcia
Postup prípravy
- Najprv si pripravíme krémový tvaroh. Tvaroh a mlieko si dáme do mixéra s S nožmi a rozmixujeme na krémovú konzistenciu bez hrudiek. Ak vám to nejde, pridajte ešte trochu mlieka.
- Do hrnca pridáme múku, mlieko, vanilku, štipku soli, miešame a varíme minútku do zhustnutia. Vypneme, pridáme krémový tvaroh a zamiešame. Ak máte kašu moc hustú, prilejte ešte trochu mlieka.
- Podávame s plátkami mandlí a ochutíme medom.
Poznámka k receptu
TIP: pre deti môžete tvaroh zameniť za ricottu. ľahšie trávi, pretože je vyrobená zo syrovátky, je výživná a jemne nasladlá, v kombinácii s fermentovaným rastlinným mliekom deťom ani nemusíte dosladzovať.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Thanks for being an “early adopter” Lily!writers help
Thank you for another fun party this week!