Domov / Recept / Krémové medvedie rizoto

Krémové medvedie rizoto

zdravo a chutne..a slovensky 🙂

Krémové medvedie rizoto
Krémové medvedie rizoto
Hodnotienie: 4
Hodnotenie: 3.5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Opäť ďalšie úžasné krémové slovenské rizotko <3 Vyšlo na výbornú, dominantná chuť nášho úžasného medvedieho cesnaku so smotanovým dozvukom na jazýčku. Ľahko, chutne, detoxikačne a lokálne. Tak nech vám chutí :*
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
12 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
12 min
Krémové medvedie rizoto
Krémové medvedie rizoto
Hodnotienie: 4
Hodnotenie: 3.5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Opäť ďalšie úžasné krémové slovenské rizotko <3 Vyšlo na výbornú, dominantná chuť nášho úžasného medvedieho cesnaku so smotanovým dozvukom na jazýčku. Ľahko, chutne, detoxikačne a lokálne. Tak nech vám chutí :*
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
12 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
12 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Do kanvice si dáme zovrieť vodu.
  2. Pórik si nakrájame nadrobno a speníme v hrnci na olivovom oleji cca minútku. Ryžu poriadne premyjeme, pridáme k póriku, zamiešame a zalejeme vodou 5 cm nad. Prikryjeme pokrievkou a na najmenšom ohni varíme 10-12 min, pokým ryža nie je mäkká. Ak sa voda veľmi rýchlo vyparí, dolejeme ešte vriacej.
  3. Medzitým si pripravíme cesnakový základ. Medvedí cesnak si omyjeme a dáme do mixéra s S nožmi. Osolíme, kvapneme citrónovú šťavu, pridáme šlahačkovú smotanu a mixneme nie úplne na pastu, chceme malé kúsky - budú pekne vyzerať v rizote.
  4. Do uvarenej ryže pridáme pesto aj termizovanú nátierku a poriadne zamiešame. Krémovosť cesta nedosiahneme maslo, ale vodou. Prilejte kľudne vriacu vodu, do želanej krémovej konzistencie. Dochutíme soľou a čerstvou petržlenovou vňaťou.
Poznámka k receptu

TIP: môžete na začiatku varenia pridať aj biele vínko.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Krémové bryndzové rizotko

rýchle, krémové a fantastické Krémové bryndzové rizoto Hodnotienie: 8 Hodnotenie: 3.13 You: Hodnotenie receptu Tlačiť …

Jeden komentár

  1. výýýýbornééééé

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *