Kura gra – domáca pečeňová pena

neskutočne lahodná pečeňová pena

Kura gra - domáca pečeňová pena
Kura gra - domáca pečeňová pena
Hodnotienie: 12
Hodnotenie: 3.75
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Domáce gurmánske poctivé paštéty naozaj môžem ? Vyskúšajte recept na Kura gra ?, ako to ja volám, alis pečeňovú penu ? Je veľmi jemnučká, krémová s ľahkým podtónom kvalitného brandy ??
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
5 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
5 min
Kura gra - domáca pečeňová pena
Kura gra - domáca pečeňová pena
Hodnotienie: 12
Hodnotenie: 3.75
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Domáce gurmánske poctivé paštéty naozaj môžem ? Vyskúšajte recept na Kura gra ?, ako to ja volám, alis pečeňovú penu ? Je veľmi jemnučká, krémová s ľahkým podtónom kvalitného brandy ??
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
5 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
5 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Šalotku si nakrájame nadrobno. Bravčovú, kačaciu masť, maslo, alebo olivový olej si rozhorúčime na panvici a šalotku zľahka restujeme dosklovita cca 3 minútky.
  2. Medzitým si nakrájame pečienky na malé kúsky a zbavíme ich vláseníc. Pridáme k cibuľke, zvýšime oheň a sprudka restujeme jednu až dve minútky, podľa veľkosti nakrájaných pečienok. Pridáme brandy a dusíme ešte pol minútky. Dôležité je restovať ich krátko. Pečienky majú zostať mäkučké a nie tvrdé, spravené vnútri tak akurát ako jemne ružová panenka. Oheň vypneme, pridáme mletú červenú papriku, soľ, majoránku a premiešame.
  3. Zmes si preložíme do mixéra, pridáme šlahačkovú smotanu a rozmixujeme na hladký krém. Zo šlahačky môžete pridať aj tú tuhú časť, pridá na krémovosti, prípadne aj o trochu viac, ak chcete mať ľahodnejšiu konzistenciu. V prípade potreby ešte dosolíme, chuť môžete vyladiť aj citrónovou šťavou. Paštétou naplníme poháriky a dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 15-30 min, ideálne hodinku.
  4. Následne na vrch rozvrstvíme brusnicový džem.
    Následne na vrch rozvrstvíme brusnicový džem.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Klíčkovanie klíčkov denník

Klíčky sú mikrorastlinky, ktoré vyrastú za pár dní z malých semienok. Obsahujú to najlepšie, čo môže v oblasti výživy dať mladá rastlinka zo semienka. Práve preto si nakličujeme semienka najmä v zime a v jarnom období, keď máme nedostatok vitamínov a chceme si posilniť imunitu a detoxikovať organizmus. Počas nakličovania sa v semienkach znásobujú živiny, vláknina, bielkoviny, vitamíny aj minerály. Klíčky obsahujú obrovské množstvo enzýmov, antioxidantov, aminokyselín, vitamínov aj minerálov, a to pri minimálnom množstve kalórií.

7 komentárov

  1. Dá sa použiť aj bravčová pečienka ?

  2. Tinka koľko vydrží táto paštéta v chlade?

  3. Tinka, cim by som mohla nahradit smotanu (dcera nemoze mliecne vyrobky), tak aby sa zachovala chut?
    Dakujem

  4. Ja robím podobne, ale smotanu dám do pecienok trochu prevariť, aby tam aj trochu ostalo stavicky a až potom dám koňak a namiesto majoránky dávam tymián. Nemixujem, ale pomeliem na masovom mlynčeku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.