Domáce gurmánske poctivé paštéty naozaj môžem ? Vyskúšajte recept na Kura gra ?, ako to ja volám, alis pečeňovú penu ? Je veľmi jemnučká, krémová s ľahkým podtónom kvalitného brandy ??
Domáce gurmánske poctivé paštéty naozaj môžem ? Vyskúšajte recept na Kura gra ?, ako to ja volám, alis pečeňovú penu ? Je veľmi jemnučká, krémová s ľahkým podtónom kvalitného brandy ??
Šalotku si nakrájame nadrobno. Bravčovú, kačaciu masť, maslo, alebo olivový olej si rozhorúčime na panvici a šalotku zľahka restujeme dosklovita cca 3 minútky.
Medzitým si nakrájame pečienky na malé kúsky a zbavíme ich vláseníc. Pridáme k cibuľke, zvýšime oheň a sprudka restujeme jednu až dve minútky, podľa veľkosti nakrájaných pečienok. Pridáme brandy a dusíme ešte pol minútky. Dôležité je restovať ich krátko. Pečienky majú zostať mäkučké a nie tvrdé, spravené vnútri tak akurát ako jemne ružová panenka. Oheň vypneme, pridáme mletú červenú papriku, soľ, majoránku a premiešame.
Zmes si preložíme do mixéra, pridáme šlahačkovú smotanu a rozmixujeme na hladký krém. Zo šlahačky môžete pridať aj tú tuhú časť, pridá na krémovosti, prípadne aj o trochu viac, ak chcete mať ľahodnejšiu konzistenciu. V prípade potreby ešte dosolíme, chuť môžete vyladiť aj citrónovou šťavou. Paštétou naplníme poháriky a dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 15-30 min, ideálne hodinku.
Následne na vrch rozvrstvíme brusnicový džem.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Dá sa použiť aj bravčová pečienka ?
neskúša som ale určite ano, možno sa bude dlhšie restovať ale pečienka ako pečienka:-)
Tinka koľko vydrží táto paštéta v chlade?
Monika približne 5 dní, pretože je tam čerstvá smotana, ale ak sa prevarí tak snáď aj dlhšie.
Tinka, cim by som mohla nahradit smotanu (dcera nemoze mliecne vyrobky), tak aby sa zachovala chut?
Dakujem
petka kludne bezlaktozovu, alebo ghee maslo, aleob nieco uplne bez kazeinu rastlinne co mate bezne doma