Domov / Recept / Maslové kuriatka na cherry paradajkách a pyré

Maslové kuriatka na cherry paradajkách a pyré

Maslové kuriatka na cherry paradajkách a pyré
Maslové kuriatka na cherry paradajkách a pyré
Hodnotienie: 2
Hodnotenie: 3
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Dnes som mala obrovskú chuť na kuriatka - hríby ? Už som nevedela vydržať, tak som ich pripravila len tak úplne jednoducho za 10 minút na panvičke. V spojení s rajčinkami chutili neskutočne šťavnato ?Pridala spm zemiakovú kašu z obeda a fantastická večera na stole za pár minút ?
Množstvo
2 porcie
Množstvo
2 porcie
Maslové kuriatka na cherry paradajkách a pyré
Maslové kuriatka na cherry paradajkách a pyré
Hodnotienie: 2
Hodnotenie: 3
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Dnes som mala obrovskú chuť na kuriatka - hríby ? Už som nevedela vydržať, tak som ich pripravila len tak úplne jednoducho za 10 minút na panvičke. V spojení s rajčinkami chutili neskutočne šťavnato ?Pridala spm zemiakovú kašu z obeda a fantastická večera na stole za pár minút ?
Množstvo
2 porcie
Množstvo
2 porcie
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a dáme do hrnca variť, od bodu varu 13-15 min domäkka. Pred koncom vhodíme do zemiakov hrášok a necháme minútku povariť. Scedíme, pridáme kus masla, asi deci mlieka a ručným mixérom vyšlaháme pyré. Dochutíme soľou, muškátovým orieškom a čerstvou vňaťkou.
  2. Kuriatka si poriadne umyjeme a poprekrajujeme napoly. Do panvice si dáme rozhorúčiť olivový olej a pridáme kuriatka. Restujeme cca 3 minútky, pridáme dijon horčicu, zamiešame, oheň znížime a prikryjeme pokrievkou. Dusíme 5 minút.
  3. Medzitým si rajčiny prekrojíme na polky a pridáme ku kuriatkam a dusíme ešte 3 minútky. Podlejeme trochou vody, pridáme maslo a necháme zredukovať. Dochutíme soľou, trochou citrólnovej šťavy a čerstvou petržlenovou vňaťou.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Hokkaido halušky so smotanou

Milujem slovenskú kuchyňu, ozdravené, výživnú. Hokkaido halušky so smotanou Hodnotienie: 6 Hodnotenie: 3.17 You: Hodnotenie …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.