Poznáte ju? Zvonka chrumkavá, vnútri marshmallowka.
Mini Pavlova
Hodnotienie: 8 Hodnotenie: 4 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Úžasný dekadentný dezert, ktorý proste musíte ochutnať. Príprava nie je náročná, ale vyžaduje si presné dodržanie postupu, nakoľko v origináloch je veľa cukru. Tu použijeme iba 1/3, čiže pavlova nie je presladená.
Úžasný dekadentný dezert, ktorý proste musíte ochutnať. Príprava nie je náročná, ale vyžaduje si presné dodržanie postupu, nakoľko v origináloch je veľa cukru. Tu použijeme iba 1/3, čiže pavlova nie je presladená.
Prečítajte si TIP pod receptom 🙂 Najprv bielka vyšľaháme so štipkou soli až dotuha, keď sa začínajú oddeľovať od nádoby, potom pomaly pridávame cukor, až pokým sa nerobia špičky. Musí byť ako betón - keď si prevrátite misku, masa sa ani nepohne. Až nakoniec ocot a škrob úplne jemne na nízkych otáčkach krátko premiešať - max. 15 obrátok.
Na plech dávame pol. lyžicou kôpky, v strede vyrovnáme, nech tam máme pristávaciu plošinu a máme to rovné. Po krajoch opakom lyžičky ťaháme cípy. Z tejto dávky je 9-10 mini pavloviek.
Dáme do vyhriatej trúby na 150 stupňov a v momente znížime na 120. program, nie teplovzdušne! Pozor na to. Bez ventilátora sušíme cca 75 minút. Pavlovky vypneme a necháme v trúbe vychladnúť do úplna. Neotvárame rúru aspoň pol hodinu.
Keď vychladne, naložíme šľahačku a lemon curd (recept tu: lemon curd) a 10 minút necháme postáť, aby trošku zmäkla. Spapáme. 😉 Takáto pavlovka nám vydrží v chlade v uzavretej nádobe cca 5 dní. Pozor neozdobená! Akonáhle dáme šľahačku, odporúčame zjesť do 2 hodín, nakoľko potom zostane mäkká a žuvačková. Tak nech sa podarí 😉 Bon appetit. 😉
Poznámka k receptu
TIP: - bielka je dobré deň predtým rozbiť a nechať chladiť oddelené v miske (min. 4 hodiny) - bielka miešať na menších obrátkach, pomalšie, o jeden stupeň menej ako maximum a až keď sú tuhé a zašľaháva sa cukor, pustiť na plný výkon - v oboch prípadoch - aj bez cukru, aj s cukrom šľahať dlho..až do úplného husta...spolu máme robota pusteného cca 15 minút
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.
Mila Tinka, tieto sviatky vyskusame pecenie podla tvojich receptov:) Dakujeme za inspiraciu a tesime sa na dalsie skvele tipy? Peciarky z Pobrezia Vychodu?
Recept pekny.. paci sa mi, ze je tam menej cukru:) Pokial ide ale o kuchynu..nie je to z ruskej kuchyne. Tento dezert bol sice pomenovany podla ruskej primabaleriny, ale sefkucharom v hoteli na Novom Zelande (vo Wellingtone). Nechal sa inspirovat baletnou suknou Pavlovovej, ked v tomto hoteli byvala.
Dobrý deň Tinka, môžem sa spýtať či trstinový cukor používate mletý na prášok alebo kryštálový? Ďakujem a prajem ďalšie také skvelé recepty do budúceho roka???️
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Mila Tinka,
tieto sviatky vyskusame pecenie podla tvojich receptov:)
Dakujeme za inspiraciu a tesime sa na dalsie skvele tipy?
Peciarky z Pobrezia Vychodu?
Milá Natálka, tak to si od Vás veľmi veľmi vážim a je to pre mňa pocta :* pevne verím, že nesklamem :*
Recept je ok, len malá pripomienka, nie je z ruskej kuchyne?
Recept pekny.. paci sa mi, ze je tam menej cukru:)
Pokial ide ale o kuchynu..nie je to z ruskej kuchyne. Tento dezert bol sice pomenovany podla ruskej primabaleriny, ale sefkucharom v hoteli na Novom Zelande (vo Wellingtone).
Nechal sa inspirovat baletnou suknou Pavlovovej, ked v tomto hoteli byvala.
lucka dakujem za tento poznatok nevedela som :*
Dobrý deň Tinka, môžem sa spýtať či trstinový cukor používate mletý na prášok alebo kryštálový? Ďakujem a prajem ďalšie také skvelé recepty do budúceho roka???️