výborná chuťovka počas letných grilovačiek aj ako raňajky na zimné rána
Touto nátierkou nás pohostil môj švagrík Romčo, keď sme boli u nich na návšteve, na čerstvom kváskovom chlebíku sme sa jej nevedeli dojesť. Je naozaj neskutočná, chutí tak osviežujúco a delikátne zároveň. Samozrejme som musela vydrankať recept a odvtedy, kedykoľvek ju spravím, všetkým veľmi chutí. Navyše príprava vám zaberie minimum času.
Množstvo | Príprava |
4 porcie | 10 min |
|
Touto nátierkou nás pohostil môj švagrík Romčo, keď sme boli u nich na návšteve, na čerstvom kváskovom chlebíku sme sa jej nevedeli dojesť. Je naozaj neskutočná, chutí tak osviežujúco a delikátne zároveň. Samozrejme som musela vydrankať recept a odvtedy, kedykoľvek ju spravím, všetkým veľmi chutí. Navyše príprava vám zaberie minimum času.
|
Čo budeme potrebovať
- 285 gram sušené paradajky v oleji
- poriadna hrsť čerstvá bazalka
- 150 gram lučina alebo cream cheese, roztierateĺný syr, či bánovecká
- 125 gram maslo 82% tné
- na dochutenie: soľ
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Paradajky ak mám v oleji, tak ich zlejeme a dáme do mixéra s „S“ nožmi. Pridáme bazalku a poriadne spolu rozmixujeme.
- Následne pridáme maslo a syr a znova poriadne rozmixujeme, aby sa nám z toho stal jemný svetločervený krém.
- Dochutíme soľou podľa potreby.
Poznámka k receptu
TIP: Ak máte radi pikantnejšie chute, tak na začiatok do prvého mixovania k bazalke pridajte cesnak aj cibuľu a spolu rozmixujte.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Mňaaaaaaam ????????
Dobrý večer, prosím Vás ten olej s tých paradajok sa do mixéra dáva či nie? Ďakujem