Nátierka zo sušených pradajok

výborná chuťovka počas letných grilovačiek aj ako raňajky na zimné rána

Nátierka zo sušených paradajok
Nátierka zo sušených paradajok
Hodnotienie: 24
Hodnotenie: 4.04
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Touto nátierkou nás pohostil môj švagrík Romčo, keď sme boli u nich na návšteve, na čerstvom kváskovom chlebíku sme sa jej nevedeli dojesť. Je naozaj neskutočná, chutí tak osviežujúco a delikátne zároveň. Samozrejme som musela vydrankať recept a odvtedy, kedykoľvek ju spravím, všetkým veľmi chutí. Navyše príprava vám zaberie minimum času.
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Nátierka zo sušených paradajok
Nátierka zo sušených paradajok
Hodnotienie: 24
Hodnotenie: 4.04
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Touto nátierkou nás pohostil môj švagrík Romčo, keď sme boli u nich na návšteve, na čerstvom kváskovom chlebíku sme sa jej nevedeli dojesť. Je naozaj neskutočná, chutí tak osviežujúco a delikátne zároveň. Samozrejme som musela vydrankať recept a odvtedy, kedykoľvek ju spravím, všetkým veľmi chutí. Navyše príprava vám zaberie minimum času.
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Množstvo Príprava
4 porcie 10 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Paradajky ak mám v oleji, tak ich zlejeme a dáme do mixéra s „S“ nožmi. Pridáme bazalku a poriadne spolu rozmixujeme.
  2. Následne pridáme maslo a syr a znova poriadne rozmixujeme, aby sa nám z toho stal jemný svetločervený krém.
  3. Dochutíme soľou podľa potreby.
Poznámka k receptu

TIP: Ak máte radi pikantnejšie chute, tak na začiatok do prvého mixovania k bazalke pridajte cesnak aj cibuľu a spolu rozmixujte.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Klíčkovanie klíčkov denník

Klíčky sú mikrorastlinky, ktoré vyrastú za pár dní z malých semienok. Obsahujú to najlepšie, čo môže v oblasti výživy dať mladá rastlinka zo semienka. Práve preto si nakličujeme semienka najmä v zime a v jarnom období, keď máme nedostatok vitamínov a chceme si posilniť imunitu a detoxikovať organizmus. Počas nakličovania sa v semienkach znásobujú živiny, vláknina, bielkoviny, vitamíny aj minerály. Klíčky obsahujú obrovské množstvo enzýmov, antioxidantov, aminokyselín, vitamínov aj minerálov, a to pri minimálnom množstve kalórií.

3 komentáre

  1. Mňaaaaaaam ????????

  2. Dobrý večer, prosím Vás ten olej s tých paradajok sa do mixéra dáva či nie? Ďakujem

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.