Domov / Recept / Panenský hovädzí stejk s hríbami a petržlenovým pyré

Panenský hovädzí stejk s hríbami a petržlenovým pyré

Šťavnatý stejk zjemnený maslovým petržlenovým pyré a zvýraznený opekanými hríbami.

Panenský hovädzí stejk s hríbami a petržlenovým pyré
Panenský hovädzí stejk s hríbami a petržlenovým pyré
Hodnotienie: 2
Hodnotenie: 3
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Spravte si doma zo svojej kuchyne špičkovú michelínsku reštauráciu a svojim mužom pripravte poriadny kus šťavnatého mäsa 😀 Hovädzia sviečková je neskutočne šťavnaté, jemné a exkluzívne mäsko, v spojení s hnedými šampiónmi restovanými na masle a zjemnené zemiakovo-petržlenovým pyré, to je hotová symfónia chutí. Myslím, že môj manžel ma dnes opäť ľúbi o kúsok viac 🙂 Večera do 20 min.
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min.
Doba varenia
20 min.
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min.
Doba varenia
20 min.
Panenský hovädzí stejk s hríbami a petržlenovým pyré
Panenský hovädzí stejk s hríbami a petržlenovým pyré
Hodnotienie: 2
Hodnotenie: 3
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Spravte si doma zo svojej kuchyne špičkovú michelínsku reštauráciu a svojim mužom pripravte poriadny kus šťavnatého mäsa 😀 Hovädzia sviečková je neskutočne šťavnaté, jemné a exkluzívne mäsko, v spojení s hnedými šampiónmi restovanými na masle a zjemnené zemiakovo-petržlenovým pyré, to je hotová symfónia chutí. Myslím, že môj manžel ma dnes opäť ľúbi o kúsok viac 🙂 Večera do 20 min.
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min.
Doba varenia
20 min.
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min.
Doba varenia
20 min.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Ošúpeme si zemiaky, petržlen a nakrájame nadrobno. Preložíme do hrnca, pridáme 1 prepolený strúčik cesnaku a petržlenovú/mrkvovú celú vňať. Z 1 ks zeleniny. Na vyvarenie. Dolejeme horúcou vodou, prikryjeme pokrievkou a varíme domäkka. Cca 15-20 min. Čím menšie kúsky, tým skôr bude hotové.
  2. Hríby si umyjeme, kúsok zospodu odrežeme, prekrojíme napoly a tú polku na cca 3-4 mesiačiky. Do panvice dáme riadny kus masla, speníme a vsypeme hríby. Opekáme prudko cca 10 min., až pokým sa nám zatiahnu.
  3. Stejk si omyjeme, poriadne osušíme kuchynskou utierkou, potrieme z každej strany olivovým olejom, okoreníme a osolíme. Gril. panvicu si potrieme trochou oleja a rozhorúčime. A teraz závisí, aký chcete mať stejk. Ak krvavý, tak pol minútky max. minútu z každej strany. Ak ružový 1-2 min. z každej strany. My máme radi well done, čiže ja som to opekala 2-2,5 min. z každej strany. Keď sa mäso opečie, vypneme plyn, panvicu dáme bokom, pridáme kúsok masla navrch mäsa a prikryjeme alobalom. Necháme dôjsť cca 2 min.
  4. Medzitým, keď máme hotové hríby, dochutíme soľou a pridáme poriadnu hrsť petržlenovej vňate.
  5. Vodu z pyré si zlejeme, cesnak aj vňate vyberieme, pridáme kus masla, soli, štipku mletého koriandru, muškátového orieška, kvapneme pár kvapiek citrónu a ponorným mixérom zmixujeme.
  6. Do stredu taniera naservírujeme pyré, do ktorého si spravíme po krajoch jamku, kde nakvapkáme trochu šťavy a rozložíme hríby. Do stredu dáme stejk a ozdobíme klíčkami alebo plátkom masla. Stejk polejeme šťavou, čo nám vytiekla.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Šťavnatá pečená krkovička na pive a horčici a chrumkavé americké pučené zemiaky

Výborný recept z tradičnej slovenskej kuchyne Šťavnatá pečená krkovička na pive a horčici a chrumkavé …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.