Ultrarýchly, ultraľahký obed či večera.
Výborná a ľahká verzia obedu ala Italia. Cestoviny su zjemnené zeleninkou udusenou na masle a podčiarknuté výraznou chuťou bazalkového pesta. Bon appetit 🙂
Množstvo | Príprava |
2 porcie | 5 min. |
Doba varenia |
15 min. |
|
|
Výborná a ľahká verzia obedu ala Italia. Cestoviny su zjemnené zeleninkou udusenou na masle a podčiarknuté výraznou chuťou bazalkového pesta. Bon appetit 🙂
|
Čo budeme potrebovať
- 3 hrste cestoviny
- 1/2 ks pór
- 2 ks mrkva
- 2 ks petržlen
- 2 PL bazalkové pesto
- 1 čl sójová omáčka
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Cestoviny vhodíme do vriacej osolenej vody a varíme podľa návodu.
- Pór si pozdĺžne prerežeme a nakrájame na polkrúžalky. Mrkvu a petržlen si ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Na panvici speníme maslo, pridáme zeleninu, opekáme cca 3 min., pridáme drvenú rascu, kurkumu, sójovú omáčku, dolejeme deci horúcej vody, prikryjeme a dusíme cca 10 min., pokým sa nám voda skoro nevyparí.
- Cestoviny scedíme, pridáme k zelenine a ešte minútku spolu prehrejeme. Mierne osolíme, pridáme nakrájanú petržlenovú vňať, kvapneme pár kvapiek citrónu a odstavíme.
- Servírujeme s nastrúhaným parmezánom a bazalkovým pestom.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.