Domov / Recept / Nakladaný hermelín

Nakladaný hermelín

tradičná slovenská chuťovečka, na večeru, k vínu, pivu..pre gurmánov 🙂

Nakladaný hermelín
Nakladaný hermelín
Hodnotienie: 5
Hodnotenie: 3.8
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
O nakladanom hermelíne vieme asi všetci 🙂 väčšinou som si ho objednávala v reštauráciách, až kým ho kamoška Eni pripravila doma.. A vtedy som si povedala prečo nie? Môj manžel ho ľúbi, ja ľúbim jeho a potom bude ľúbiť aj on mňa 😀 aspoň o trošku viac 😀 Nakladala som ho asi 2 mesiace, pokým som recept vyšperkovala do tejto podoby. Tak vyskúšajte, aby aj Vás tí vaši muži ľúbili zas o trošku viacej 🙂 príprava je extrémne nenáročná.
Množstvo Príprava
1 pohár 15 min
Množstvo Príprava
1 pohár 15 min
Nakladaný hermelín
Nakladaný hermelín
Hodnotienie: 5
Hodnotenie: 3.8
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
O nakladanom hermelíne vieme asi všetci 🙂 väčšinou som si ho objednávala v reštauráciách, až kým ho kamoška Eni pripravila doma.. A vtedy som si povedala prečo nie? Môj manžel ho ľúbi, ja ľúbim jeho a potom bude ľúbiť aj on mňa 😀 aspoň o trošku viac 😀 Nakladala som ho asi 2 mesiace, pokým som recept vyšperkovala do tejto podoby. Tak vyskúšajte, aby aj Vás tí vaši muži ľúbili zas o trošku viacej 🙂 príprava je extrémne nenáročná.
Množstvo Príprava
1 pohár 15 min
Množstvo Príprava
1 pohár 15 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: pohár
Postup prípravy
  1. Hermelín si nakrájame na trojuholníky, cibuľu, papriku, cesnak na pásiky. A môžeme vrstviť. Na dno pohára naukladáme cibuľu, cesnak, papriku, bobkový list, 5 guličiek čierneho korenia. Na položíme na trojuholníky nakrájaný hermelín. Posypeme gril korením a opäť zmes cibuľa, cesnak, paprika, bobkáč, korenie, rasca. A opäť hermelín, korenie a uzavrieme to opäť zmesou cibule, cesnaku a papriky.
  2. Olej, ocot, nadrobno nakrájanú chilli papričku aj s jadierkami, koriander a soľ si poriadne premiešame dokopy. Ochutnajte ju, prípadne dosoľte, pridajte ocot atď, a vylejeme na navrstvenú zmes. Musí byť ponorená. Zavrieme.
  3. Hermelín dáme na parapetu okna na 24 hodín. Potom ho párkrát prevrátime hore dnom a uložíme do chladničky na 2 týždne. Dajte ho niekam dozadu, aby ste ho nevideli, lebo to bude kruté obdobie 😀 Ja nakladám rovno dva a pokým jeden dozreje, druhý zjeme 😀
    Hermelín dáme na parapetu okna na 24 hodín. Potom ho párkrát prevrátime hore dnom a uložíme do chladničky na 2 týždne. Dajte ho niekam dozadu, aby ste ho nevideli, lebo to bude kruté obdobie :D Ja nakladám rovno dva a pokým jeden dozreje, druhý zjeme :D
Poznámka k receptu

TIP : Tieto krásne sklenené poháre som kúpila v IKEA za 1,99 eura 🙂

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Krémové medvedie rizoto

zdravo a chutne..a slovensky 🙂 Krémové medvedie rizoto Hodnotienie: 6 Hodnotenie: 4 You: Hodnotenie receptu …

Jeden komentár

  1. Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať, kde v tejto zime ako je teraz ho mám dať na 24 hodín? na parapetu asi nie ci?
    Vdaka za odpoved

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *