Domov / Recept / Pečená teriyaki krkovička s karamelizovanou kapustou a špaldovou knedľou

Pečená teriyaki krkovička s karamelizovanou kapustou a špaldovou knedľou

Výborná, vychutená a ozdravená verzia “knedla, vepřa, zela” 🙂

Pečená teriyaki krkovička s karamelizovanou kapustou a špaldovou knedľou
Pečená teriyaki krkovička s karamelizovanou kapustou a špaldovou knedľou
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Sľúbený recept na vylepšené, vychutené, šťavnaté, ozdravené, také to moje "knedlo, vepřo, zelo". Garantujem všetkých desať oblízaných prstov 😀 Tá chuť nemá hraníc 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min
Doba varenia
70 min
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min
Doba varenia
70 min
Pečená teriyaki krkovička s karamelizovanou kapustou a špaldovou knedľou
Pečená teriyaki krkovička s karamelizovanou kapustou a špaldovou knedľou
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Sľúbený recept na vylepšené, vychutené, šťavnaté, ozdravené, také to moje "knedlo, vepřo, zelo". Garantujem všetkých desať oblízaných prstov 😀 Tá chuť nemá hraníc 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min
Doba varenia
70 min
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min
Doba varenia
70 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Najprv si zamiesime cesto na knedľu. Recept nájdete tu : spaldova domaca knedla
  2. Zapneme si rúru na 180 stupňov, bez ventilátora, hore-dole. Mäsko si omyjeme a jemne vyklepeme. Rozrežeme každé na dva kúsky. Nakrájame 1/2 cibule na mesiačiky a rozložíme ju na dno jenskej misy. Taktiež cesnak na mesiačiky, pridáme medzi cibuľu. Na túto zeleninu položíme mäso. Zarobíme si teriyaki omáčku. Horčicu, kečup, med, olivový olej, sójovú omáčku, papriku, soľ, čili a trochu citrónovej šťavy dáme do šálky, prilejeme cca 1,5 deci vody a poriadne rozmiešame. Podľa chuti dosolíme a vylejeme na mäso. Malo by byť ponorené do polovice, možno aj o trochu viac. Prikryjeme pokrievkou a dáme piecť do rúry na 60 min. Po tomto čase odokryjeme a ešte 10-15 min pripečieme.
  3. 1/2 cibule si nakrájame na kocky. Na panvici si rozhorúčime olivový olej, pridáme cibuľu, 1 zarovnanú PL trstinového cukru a karamelizujeme cca 3-5 min. Kapustu si s feniklom nakrájame na tenké plátky a pridáme k cibuli. Dochutíme soľou, kurkumou, sójovou omáčkou, trochou octu, podlejeme trochou vody a zakryté dusíme cca 10-15 min, pokým kapusta zmäkne. Voda sa vyparí. Vmiešame kúsok masla, dochutíme podľa potreby soľou a citrónovou šťavou.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Šťavnaté soté z pečienok na cibuľke a ryža

slovenská tradičná kuchyňa Šťavnaté soté z pečienok na cibuľke a ryža Hodnotienie: 3 Hodnotenie: 3.67 …

Jeden komentár

  1. Vyskúšaný aj tento recept a vrelo odporúčam.Všetkým doma veeeeľlmi chutilo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *