Domov / Recipe / Pečené zemiaky v šupke s kyslou smotanou

Pečené zemiaky v šupke s kyslou smotanou

vynikajúce jedlo <3

Pečené zemiaky v šupke s kyslou smotanou
Votes: 4
Rating: 4
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Recept od mojej babky, ktorá aj keď mala vždy málo peňazí, dokázala vyčarovať pre nás deti tak chutné a dobré jedlá, dodnes si na ne s láskou spomínam. Urobte si ich chutia úžasne <3
Prep Time
15 min
Cook Time
20-40 min
Prep Time
15 min
Cook Time
20-40 min
Pečené zemiaky v šupke s kyslou smotanou
Votes: 4
Rating: 4
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Recept od mojej babky, ktorá aj keď mala vždy málo peňazí, dokázala vyčarovať pre nás deti tak chutné a dobré jedlá, dodnes si na ne s láskou spomínam. Urobte si ich chutia úžasne <3
Prep Time
15 min
Cook Time
20-40 min
Prep Time
15 min
Cook Time
20-40 min
Instructions
  1. Zemiaky si môžete upiecť alebo uvariť a následne trochu osmahnúť na oleji na panvici. Rúru si predhrejeme na 180-200 stupňov.
  2. Zemiaky si pod vodou vydrhneme kefkou a necháme odtiecť. Preložíme do nádoby, polejeme olivovým olejom, posypeme soľou a dáme na plytký plech na papier na pečenie. Dĺžka pečenia závisí od toho, aké sú veľké. Po 20 minútach do nich pichnite vidličkou a podľa toho zistíte.
  3. Upečené zemiaky prekrojíme, vložíme dovnútra kúsok masla, osolíme vnútro a pridáme kopček kyslej smotany a posypeme bylinkami alebo kôprom. Vynikajúcou prílohou je kyslá kapusta, alebo čerstvý šalát z čiernej reďkovky.
Share this Recipe

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Cuketovo-patizónové soté

fantastické a výživné zeleninové jedlo Cuketovo-patizónové soté Votes: 7 Rating: 3.29 You: Rate this recipe! …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *