Asi najlepšia pomazánka, akú som naposledy jedla. Dnes nám naozaj ohromne chutila. Kombinácia všetkých surovín dodá neskutočne vynikajúcu a vyváženú chuť. Navyše, hotovú ju máte za 10 min 🙂
Asi najlepšia pomazánka, akú som naposledy jedla. Dnes nám naozaj ohromne chutila. Kombinácia všetkých surovín dodá neskutočne vynikajúcu a vyváženú chuť. Navyše, hotovú ju máte za 10 min 🙂
Do kanvice si dáme zovrieť vodu - urýchli to proces varenia.
Tekvicu si rozkrojíme, zbavíme jadrovníkov, nakrájame na hrubšie pásiky a potom kocky. Nešúpeme, šupka rýchlo zmäkne, a krásne sa rozmixuje. Tekvicu dáme do hrnca, zalejeme vriacou vodou tesne nad a varíme 3 minútky. Ak máte tekvicu, ktorá je staršia, alebo veľmi tvrdá, varte dlhšie 5 minút. Keď do nej pichnete, musí byť úplne mäkká. Môžete ju aj napariť, alebo upiecť, spôsob tepelnej úpravy je na vás.
Uvarenú tekvicu zlejeme z vody, pridáme cícer zliaty z vody, čerstvé bylinky, soľ, olivový olej, parmezán, zakvapneme šťavou z limetky a rozmixujeme dohladka. Necháme chvíľu vychladnúť. Chutí fantasticky 🙂
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii