Domov / Recipe / Ovocné varené víno

Ovocné varené víno

lahodná zimná zahrievačka 🙂

Ovocné varené víno
Votes: 3
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Milujem zimnú atmosféru vianočných trhov 🎄. Každým rokom sme ruka v ruke s manželom chodili po rôznych mestách a nasávali to čaro prítomného okamihu 😍 Tú atmosféru si rada vychutnávam aj doma, keď sa nám po byte rozvinie vôňa vareného vínka a všetkých tých úžasných vianočných korenín v ňom 🍷 Pripravte si aj vy moje varené ovocné vínko a vychutnajte so svojimi najbližšími 😘
Servings Prep Time
7 deci 10 min
Cook Time
15 min
Servings Prep Time
7 deci 10 min
Cook Time
15 min
Ovocné varené víno
Votes: 3
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Milujem zimnú atmosféru vianočných trhov 🎄. Každým rokom sme ruka v ruke s manželom chodili po rôznych mestách a nasávali to čaro prítomného okamihu 😍 Tú atmosféru si rada vychutnávam aj doma, keď sa nám po byte rozvinie vôňa vareného vínka a všetkých tých úžasných vianočných korenín v ňom 🍷 Pripravte si aj vy moje varené ovocné vínko a vychutnajte so svojimi najbližšími 😘
Servings Prep Time
7 deci 10 min
Cook Time
15 min
Servings Prep Time
7 deci 10 min
Cook Time
15 min
Ingredients
Servings: deci
Instructions
  1. Najprv si dáme do hrnca variť 200 ml vody s koreninami. Od bodu varu oheň znížime a varíme 10 min, aby nám koreniny uvoľnili svoju vôňu a chuť.
  2. Medzitým si pripravíme vyššiu a širšiu misku. Granátové jablko si prekrojíme napoly, položíme reznou stranou do dlane a tĺčikom na mäso doň udierame tak, aby nám cez dlaň padali do misky zrniečka. Tento spôsob mám veľmi rada, je to taký rýchly zlepšovák. Takto otlčieme obe polovičky.
  3. Zrniečka s jablka preložíme do mixéra, zalejeme 150 ml vody a poriadne rozmixujeme. Precedíme a prepasírujeme cez plátno, alebo dvakrát cez sitko, aby sme sa zbavili rozdrvených jadierok.
  4. Do hrnca s vodou nalejeme ovocnú šťavu z jablka, pridáme víno, med, vyštikáme šťavu z limetky, necháme zovrieť a vypneme.
  5. Precedíme a vychutnávame <3
Recipe Notes

TIP : ak si chcete uvariť nealkoholické víno, tak dajte víno variť hneď na začiatok aj s vodou :* Varom sa alkohol vyparí.

Share this Recipe

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Zlatý med

Tinkina prírodná lekáreň Zlatý (antibiotický) med Votes: 6 Rating: 4 You: Rate this recipe! Tlačiť …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *