Domov / Recipe / Pečený karfiol na indický spôsob a pečené zemiaky

Pečený karfiol na indický spôsob a pečené zemiaky

výborná a chutná zdravá varianta vysmážaného karfiolu.

Pečený karfiol na indický spôsob a pečené zemiaky
Votes: 10
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Veľmi mi naposledy chutili rezne marinované v kyslej smotane, tak som to skúsila opäť. Tentokrát s karfiolom, pridala som aj indické kari korenie a karfiol chutil neskutočne. A pritom som ho vôbec nepredvárala a ani nevysmážala. Pekne zdravo v rúre, celý obed na jednom plechu 🙂 Obalený v ovsených vločkách a parmezáne.
Servings Prep Time
2 porcie 20 min
Cook Time
40 min
Servings Prep Time
2 porcie 20 min
Cook Time
40 min
Pečený karfiol na indický spôsob a pečené zemiaky
Votes: 10
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Veľmi mi naposledy chutili rezne marinované v kyslej smotane, tak som to skúsila opäť. Tentokrát s karfiolom, pridala som aj indické kari korenie a karfiol chutil neskutočne. A pritom som ho vôbec nepredvárala a ani nevysmážala. Pekne zdravo v rúre, celý obed na jednom plechu 🙂 Obalený v ovsených vločkách a parmezáne.
Servings Prep Time
2 porcie 20 min
Cook Time
40 min
Servings Prep Time
2 porcie 20 min
Cook Time
40 min
Ingredients
Servings: porcie
Instructions
  1. Rúru si rozohrejeme na 200 stupňov.
  2. Karfiol si rozdelíme na ružicky, umujeme. Pripravíme si smotanovú marinádu. Do smotany pridáme vajce, škrob, korenie, veľkú hrsť nakrájanej petržlenovej vňate alebo koriandru, soľ a trochu citrónovej šťavy. Zamiešame a obalujeme karfiol najprv v smotane a následne v zmiešanom nastrúhanom parmezáne s pomletými ovsenými vločkami. Obalený karfiol kladieme na papier na pečenie.
  3. Zemiaky si umujeme, osušíme, prekrojíme napoly a reznou stranou položíme na papier na pečenie. Všetko jemne pokvapkáme olejom, aby sa na každý kúsok trochu dostalo. Pečieme 40 až 45 min.
  4. Pripraviť si k nemu môžete fantastický osviežujúci jogurtový dip z jogurtu, soli, indického korenia, petržlenovej vňate a citrónovej šťavy.
Share this Recipe

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Cuketovo-patizónové soté

fantastické a výživné zeleninové jedlo Cuketovo-patizónové soté Votes: 7 Rating: 3.29 You: Rate this recipe! …

11 komentárov

  1. Môže byť namiesto parmezánu grana padano?
    Dakujem

    • Grana padano je to iste co parmezan
      Inak tie pecene zemiacky ked nakrajane hodis do hrnca, posypes solou, mletou rascou a zakvapnes olejom, potom poriadne rukou premiesas tak mas zaistene ze sa olej dostane vsade a tym, ze zemiak obali tak pri peceni sa zo vsetkych stran urobi bomba chrumkava korka 😉 odporucam

  2. Opat nesklamalo,pouzila som aj brokolicu,je to mnamkaaaaa.Na klasicky recept som v tomto momente zabudla 😀

  3. Moze byt aj iný syr namiesto parmezánu? Napr eidam?
    Dakujem

  4. hmmm najblizsie prekvapim svokra on karfiol radsej ako meso

  5. Tinka, opäť si nesklamala?. Ja ktorá karfiol veľmi nemusím, som si úžasne pochutnala. Výborná chuť. Na časť karfiolu som použila eidam a aj tak chutilo. Ďakujem

  6. Zdravím,
    200st nie je vela? preco az taka teplota? francuzske sa vedia upiect pri 180st a to su vrstvene…
    Predsalen je to zelenina.
    Dakujem.

  7. Vynikajuce jedlo!
    Len taka malinka rada – na 1karfiol je to mnozstvo parmezanu a ovsenych vlociek malo. Ja som pre 2osoby robila z polovice karfiolu (tak mi aj vysla obalovacia hmota) a uplne stacilo.a este by som osolila aj samotny karfiol bolo by to este lepsie. Ale sto ludi sto chuti samozrejme:-)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *