Kuriatka na smotane s kuracím stejkom a pyré s hráškom

šťavnaté, smotanové a svieže

Kuriatka na smotane s kuracím stejkom a pyré s hráškom
Kuriatka na smotane s kuracím stejkom a pyré s hráškom
Hodnotienie: 12
Hodnotenie: 4.42
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Dokonalý nedeľný obed. Šťavnaté kuracie mäsko zjemnené smotanovou omáčkou osviežené s hráškom v pyré. Chute sú tak prepojené a dopĺňajú sa, že spolu to je hotová symfónia. A nebudete ani dlho stáť pri hrncoch 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 30 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
2 porcie 30 min
Doba varenia
20 min
Kuriatka na smotane s kuracím stejkom a pyré s hráškom
Kuriatka na smotane s kuracím stejkom a pyré s hráškom
Hodnotienie: 12
Hodnotenie: 4.42
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Dokonalý nedeľný obed. Šťavnaté kuracie mäsko zjemnené smotanovou omáčkou osviežené s hráškom v pyré. Chute sú tak prepojené a dopĺňajú sa, že spolu to je hotová symfónia. A nebudete ani dlho stáť pri hrncoch 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 30 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
2 porcie 30 min
Doba varenia
20 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na menšie a dáme variť. Od bodu varu 10 minút. Potom do zemiakov vhodíme hrach a povaríme spolu ešte pať min. Scedíme, pridáme maslo, asi pol deci mlieka (podľa konzistencie) a ručne roztlačíme pučítkom na zemiaky. Pridáme soľ a muškátový oriešok.
  2. Šalotku si nakrájame nadrobno, kuriatka na menšie kúsky. Na masle si speníme šalotku, pridáme drvenú rascu, tymián a cca minútku spolu restujeme. Pridáme kuriatka, zamiešame a prikryjeme pokrievkou. Dusíme približne 8 minút. Pridáme dijon horčicu, prilejeme smotanu, vodu a necháme zredukovať. Pekne nám to zhustne. Dochutíme kurkumou (kvôli farbe), čerstvou petržlenovou vňaťou, soľou, trochou trstinového cukru a citrónovou šťavou (príp. octom).
  3. Kuracie prsia si rozkrojíme na dve polky a vcelku si potrieme z oboch strán dijon horčicou. Osolíme, okoreníme a sprudka opečieme z oboch strán na olivovom oleji cca 3 minútky, aby sa nám mäso zatiahlo. Oheň znížime a necháme ich ešte dopiecť z každej strany 3-4 minúty, aby neboli vnútri surové.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Huspenina podľa babičky

najlepší kolágen na svete je huspenina Huspenina podľa babičky Hodnotienie: 15 Hodnotenie: 4.07 You: Hodnotenie …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.