(nielen) silvestrovská jednohubka

Táto pena je jednoducho božská <3 Dokonalá na silvestrovské jednohubky. Jemné maslové nebo v ústach s nádychom tresčej pečene s jemne kyselkavým akcentom balsamica, ktoré ho vynesie do gurmánskych výšin <3 Výborná je aj variácia s tuniakom.
| Množstvo | Príprava |
| 14 kúskov (1 dlhá francúzska bageta) | 15 min |
|
![]() | Táto pena je jednoducho božská <3 Dokonalá na silvestrovské jednohubky. Jemné maslové nebo v ústach s nádychom tresčej pečene s jemne kyselkavým akcentom balsamica, ktoré ho vynesie do gurmánskych výšin <3 Výborná je aj variácia s tuniakom.
|
Čo budeme potrebovať
- 120 gram maslo 82% tné
- 120 gram čistej váhy treščia pečeň alebo tuniak v konzerve
- 1 hrsť čerstvá petržlenová vňať
- soľ, citrónová šťava
- 2 ks zaváraná červená kápia na ozdobu
- balsamico ocot
Množstvo: kúskov (1 dlhá francúzska bageta)
Postup prípravy
- Maslo musí mať izbovú teplotu. Nakrájame si ho na kúsky, dáme do misky a necháme zmäknúť cca 15 min, aby sa nám krásne našlahalo. Keď je mäkké, vyšlaháme ho elektrickým šlahačom do peny, cca 2 minúty.
- Pridáme scedenú treščiu pečeň, dochutíme soľou, citrónovou šťavou a pridáme polovicu nasekanej petržlenovej vňate. Zašlaháme, aby sa nám hmota krásne spojila na nadýchanú penu. Ak by bola pena redšia, dajte mierne stuhnúť do chladničky.
- Cukrárske vrecko si naplníme penou a s ozdobnou špičkou robíme na nakrájanú bagetku vlnky. Ozdobíme nadrobno nakrájanou kápiou a posypeme zvyšnou vňaťkou. Neskutočný osviežujúci chuťový zážitok dodá kralitný balsamico ocot, ktorým jemne bagetky pofŕkame.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Tinkine recepty Všetci, ktorí chcete zdravo variť, piecť, skúšať nové, ale aj osvedčené z tradičnej kuchyne a ochutnávať zážitkovú gastronómiu.