Domov / Recept / Špenátová roláda s domácou lučinou

Špenátová roláda s domácou lučinou

Roláda inak, naslano a originálne 🙂

Špenátová roláda s domácou lučinou
Špenátová roláda s domácou lučinou
Hodnotienie: 9
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Roláda trochu inak ako ju poznáme, naslano, originálne, chutne a zdravo 🙂 S minimom múky, v hlavnej úlohe špenát - chlorofyl 🙂 Domácu lučinu si spravíte úplne jednoducho a už len podčiarknete tým, čo vám chutí najviac 🙂 V tomto prípade údený losos, no môžete zameniť aj za kaviár alebo šunku so syrom. Rýchle, chutné a originálne prevedenie ako pohostiť návštevu 🙂
Množstvo Príprava
1 plech 20 min.
Doba varenia
12-15 min.
Množstvo Príprava
1 plech 20 min.
Doba varenia
12-15 min.
Špenátová roláda s domácou lučinou
Špenátová roláda s domácou lučinou
Hodnotienie: 9
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Roláda trochu inak ako ju poznáme, naslano, originálne, chutne a zdravo 🙂 S minimom múky, v hlavnej úlohe špenát - chlorofyl 🙂 Domácu lučinu si spravíte úplne jednoducho a už len podčiarknete tým, čo vám chutí najviac 🙂 V tomto prípade údený losos, no môžete zameniť aj za kaviár alebo šunku so syrom. Rýchle, chutné a originálne prevedenie ako pohostiť návštevu 🙂
Množstvo Príprava
1 plech 20 min.
Doba varenia
12-15 min.
Množstvo Príprava
1 plech 20 min.
Doba varenia
12-15 min.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: plech
Postup prípravy
  1. Lučina je pre mňa ten najčistejší produkt, ktorý na trhu existuje. Milujem jej krémovú chuť a pridávam ju skoro všade. Viete si ju urobiť aj doma. Všetko, čo potrebujete je tvaroh, smotana, gáza (tenká utierka) a sitko. Tvaroh a smotanu si zmiešame a pridáme soľ. Na sklenú nádobu si položíme sitko, na to gázu a na to pripravenú zmes. Gázu preložíme aj cez vrch zmesi, aby nám neobschla. Dáme do chladničky z večera do rána, ideálne na 12 hodín. Zmes nám pustí prebytočnú štavu a zostane kompaktná. Na druhý deň si ju dochutíme podľa chuti, v tomto prípade pridáme bylinky (pažítka, petržlenová vňať, medvedí cesnak) a prelisujeme 1 strúčik cesnaku.
  2. Cesto pripravíme rýchlo a jednoducho. Rozmrazený špenát, žĺtka, parmezán, posekanú bazalku, špaldovú múku, muškátový oriešok a himalájsku soľ si ručne metličkou spojíme. Bielka si vyšľaháme so štipkou soli a opatrne primiešame do zmesi. Na plech si rozprestrieme papier na pečenie a naň vylejeme špenátovú hmotu. Pečieme v rúre rozohriatej na 180 stupňov cca 12-15 min. Kontrolujeme špajdlou.
  3. Na upečený korpus rolády rozprestrieme navrhčenú klasickú utierku, otočíme naopak, aby bola spodná časť hore. Odstránime papier na pečenie a zrolujeme. Necháme odpočívať do vychladnutia.
  4. Roládu rozrolujeme, utierku odstránime a potrieme lučinou, postrúhame cca 1/2 mrkvy, navrstvíme lososa (resp. obľúbenú ingredienciu) a začneme rolovať. Pokrájame na mini rolky a servírujeme.
    Roládu rozrolujeme, utierku odstránime a potrieme lučinou, postrúhame cca 1/2 mrkvy, navrstvíme lososa (resp. obľúbenú ingredienciu) a začneme rolovať. Pokrájame na mini rolky a servírujeme.
Poznámka k receptu

TIP: Roláda je najlepšia, ak stihne "odstáť" v chladničke aspoň 2 hodiny.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Tinkina talianska pizza

ako z pravej talianskej pizzerie Tinkina talianska pizza Hodnotienie: 4 Hodnotenie: 5 You: Hodnotenie receptu …

Jeden komentár

  1. Dnes som vyskúšala, veľmi dobrá roláda, chutila i návšteve 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.