Domov / Recept / Šťavnaté tekvicové lečo

Šťavnaté tekvicové lečo

ako jednoduché jedlá vedia chutiť a dodať telu veľa zeleniny, vitamínov a bielkovín.

Šťavnaté tekvicové lečo
Šťavnaté tekvicové lečo
Hodnotienie: 2
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milujem letné zeleninové jedlá zo záhradky a úplne najviac lečo <3 Začína nám jeho sezóna a ja sa ho zas nebudem vedieť celé leto dojesť :) Najradšej ho mám s cuketou, dodá neskutočne na chuti a pridá aj na šťavnatosti :) Jedlo, ktoré zasýti a ešte si aj pochutíte :) TIP: Bojkotujú vám vaši doma lečo? Nevadí! Dajte uvariť cestoviny, lečo rozmixujte s kúskom masla a máte geniálnu omáčku :) Cestoviny s lečovou omáčkou. Deti vylížu taniere, to vám garantujem. Aj takí, čo nemajú radi rajčíny, papriky. A ešte do nich aj dostanete zeleninku. Mám to vyskúšané :)
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Šťavnaté tekvicové lečo
Šťavnaté tekvicové lečo
Hodnotienie: 2
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milujem letné zeleninové jedlá zo záhradky a úplne najviac lečo <3 Začína nám jeho sezóna a ja sa ho zas nebudem vedieť celé leto dojesť :) Najradšej ho mám s cuketou, dodá neskutočne na chuti a pridá aj na šťavnatosti :) Jedlo, ktoré zasýti a ešte si aj pochutíte :) TIP: Bojkotujú vám vaši doma lečo? Nevadí! Dajte uvariť cestoviny, lečo rozmixujte s kúskom masla a máte geniálnu omáčku :) Cestoviny s lečovou omáčkou. Deti vylížu taniere, to vám garantujem. Aj takí, čo nemajú radi rajčíny, papriky. A ešte do nich aj dostanete zeleninku. Mám to vyskúšané :)
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Cibuľku si nakrájame nadrobno, pridáme na rozpálenú bravčovú masť a restujeme cca 2 minútky dosklovita. Z papriky vyrežeme stredy, a nakrájame na malé pásiky. Pridáme k restovanej cibuľke, poprášime drvenou rascou, zamiešame a prikryjeme pokrievkou a na malom ohni dusíme 3 minutky.
  2. Medzitým si prekrojíme a ošúpeme tekvicu, vydlabeme vnútro a nastrúhame ju nahrubo. Pridáme k zmesi, zamiešame a dusíme ešte 5 min.
  3. Medzitým si paradajky umyjeme, vyrežeme jemne stred a prekrojíme na štvrtinky. Pridáme k zmesi a už necháme bez pokrievky variť. Poprášime krupicou a necháme ešte 5 min, aby sa rajčiny jemne rozvarili. Nakoniec pridáme vidličkou rozmiešané vajcia a minutku necháme prevariť. Dochutíme soľou a kusom masla.
Poznámka k receptu

TIP : vnútro z tekvice nevyhadzujte, použite je do vývaru, dostane jedinečnú chuť 🙂

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Hrášková omáčka so zeleninovými haluškami

rýchla, chutná, z dostupných a lokálnych surovín Hrášková omáčka so zeleninovými haluškami Hodnotienie: 3 Hodnotenie: …

Jeden komentár

  1. Tinka načo krupica ked sú tam vajíčka ktoré to zahustia?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.