ako jednoduché jedlá vedia chutiť a dodať telu veľa zeleniny, vitamínov a bielkovín.
Milujem letné zeleninové jedlá zo záhradky a úplne najviac lečo <3 Začína nám jeho sezóna a ja sa ho zas nebudem vedieť celé leto dojesť :) Najradšej ho mám s cuketou, dodá neskutočne na chuti a pridá aj na šťavnatosti :) Jedlo, ktoré zasýti a ešte si aj pochutíte :) TIP: Bojkotujú vám vaši doma lečo? Nevadí! Dajte uvariť cestoviny, lečo rozmixujte s kúskom masla a máte geniálnu omáčku :) Cestoviny s lečovou omáčkou. Deti vylížu taniere, to vám garantujem. Aj takí, čo nemajú radi rajčíny, papriky. A ešte do nich aj dostanete zeleninku. Mám to vyskúšané :)
Množstvo | Príprava |
3 porcie | 15 min |
Doba varenia |
15 min |
|
|
Milujem letné zeleninové jedlá zo záhradky a úplne najviac lečo <3 Začína nám jeho sezóna a ja sa ho zas nebudem vedieť celé leto dojesť :) Najradšej ho mám s cuketou, dodá neskutočne na chuti a pridá aj na šťavnatosti :) Jedlo, ktoré zasýti a ešte si aj pochutíte :) TIP: Bojkotujú vám vaši doma lečo? Nevadí! Dajte uvariť cestoviny, lečo rozmixujte s kúskom masla a máte geniálnu omáčku :) Cestoviny s lečovou omáčkou. Deti vylížu taniere, to vám garantujem. Aj takí, čo nemajú radi rajčíny, papriky. A ešte do nich aj dostanete zeleninku. Mám to vyskúšané :)
|
Čo budeme potrebovať
- 2 ks červená cibuľa
- 1 ks žltá cibuľa
- 7 ks paprika veľká
- 1/2 ks maslová tekvica alebo cuketa
- 15 ks rajčina
- 1 pl celozrnná špaldová krupica
- 2 ks vajcia
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Cibuľku si nakrájame nadrobno, pridáme na rozpálenú bravčovú masť a restujeme cca 2 minútky dosklovita. Z papriky vyrežeme stredy, a nakrájame na malé pásiky. Pridáme k restovanej cibuľke, poprášime drvenou rascou, zamiešame a prikryjeme pokrievkou a na malom ohni dusíme 3 minutky.
- Medzitým si prekrojíme a ošúpeme tekvicu, vydlabeme vnútro a nastrúhame ju nahrubo. Pridáme k zmesi, zamiešame a dusíme ešte 5 min.
- Medzitým si paradajky umyjeme, vyrežeme jemne stred a prekrojíme na štvrtinky. Pridáme k zmesi a už necháme bez pokrievky variť. Poprášime krupicou a necháme ešte 5 min, aby sa rajčiny jemne rozvarili. Nakoniec pridáme vidličkou rozmiešané vajcia a minutku necháme prevariť. Dochutíme soľou a kusom masla.
Poznámka k receptu
TIP : vnútro z tekvice nevyhadzujte, použite je do vývaru, dostane jedinečnú chuť 🙂
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Tinka načo krupica ked sú tam vajíčka ktoré to zahustia?