Tekvicové krémové rizoto

Tekvicové krémové rizoto
Tekvicové krémové rizoto
Hodnotienie: 17
Hodnotenie: 4.35
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
V špajzi sa na mňa usmievala ešte posledná tekvica z jesene. Tekvice sú skvelé v tom, že aj dva mesiace vydržia v chladnejšej špajzi bez zmeny. Tak si vravím, že niet lepšej príležítosti na otvorenie kvalitného vínka. Výborné krémové rizoto ako zo slnečného talianska s farebných zimným módom. Jednoduché jedlo, ktoré prekvapí lahodnou krémovou chuťou s dozvukom vyzretého parmezánu a rozvinutým buketom lahodného vínka. Navyše, jedlo to výborných zdrojom rastlinnej bielkoviny.
Množstvo Príprava
2 porcie 10 minút
Doba varenia
30 minút
Množstvo Príprava
2 porcie 10 minút
Doba varenia
30 minút
Tekvicové krémové rizoto
Tekvicové krémové rizoto
Hodnotienie: 17
Hodnotenie: 4.35
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
V špajzi sa na mňa usmievala ešte posledná tekvica z jesene. Tekvice sú skvelé v tom, že aj dva mesiace vydržia v chladnejšej špajzi bez zmeny. Tak si vravím, že niet lepšej príležítosti na otvorenie kvalitného vínka. Výborné krémové rizoto ako zo slnečného talianska s farebných zimným módom. Jednoduché jedlo, ktoré prekvapí lahodnou krémovou chuťou s dozvukom vyzretého parmezánu a rozvinutým buketom lahodného vínka. Navyše, jedlo to výborných zdrojom rastlinnej bielkoviny.
Množstvo Príprava
2 porcie 10 minút
Doba varenia
30 minút
Množstvo Príprava
2 porcie 10 minút
Doba varenia
30 minút
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Tekvicu bežne nešúpeme, len umyjeme a rozkrojíme na štvrtiny. Dáme ju do parného hrnca upariť 8 minút, stačí jej naozaj málo. Môžete ju aj v rúre upiecť.
  2. Do kanvice si dáme zovrieť vodu. Po celý čas varenia nám spraví výbornú službu, neprestane var v jedle.
  3. Cibuľku si nakrájame nadrobno a speníme na olivovom oleji cca dve minútky. Medzitým si ošúpeme mrkvu a nastrúhame ju najemno priamo do hrnca k cibuľke. Prelisujeme jeden cesnak, zamiešame a pol minútky necháme prepojiť chute. Medzitým si pod teplou vodou viackrát premyjeme ryžu so šošovicou a pridáme do hrnca. Prilejeme vínko, horúcu vodu tesne nas, ligurčekovú, zelerovú alebo inú vňať a necháme variť.
  4. Pravidelne miešame a pravidelne dolievame vodu, aby sa ryža neprilepila. Varíme odokryté asi 20-30 minút stále miešajúc.
  5. Medzitým si uparenú tekvicu rozmixujeme na pyré. Do mäkkej ryže vmiešame pyré, vhodíme kus masla, nastrúhame parmezán, dochutíme soľou, kvapkou citrónovej šťavy a môžete pridať aj bylinky.
Poznámka k receptu

TIP: Do rizota môžete na záver rozmrviť aj kúsky bryndze, alebo nivy. Vnútro tekvice nevyhadzujte, jadierka dodajú výbornú chuť do vývaru.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

BB cestoviny

bleskové bryndzovo-brokolicové cestoviny BB cestoviny Hodnotienie: 14 Hodnotenie: 4.64 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Spojenie …

4 komentáre

  1. Dnes som robila toto skvele rizoto,Skvela chut ani by som neverila ze rizoto moze byt tak chutne aj bez masa.Dakujem za receptik.

  2. Dnes som robila tekvicove rizoto podla Vasho receptu (okrem vina, to som zial doma nemala) a chutilo aj priatelovi, ktory je prudko masozravy 🙂
    Dakujem za super recept!

  3. Perfektne rizoto, velka mnamka, odporucam 🙂

  4. Veľmi dobrý receptík, páčilo sa mi, že do rizota išlo viac ingrediencií, najmä tá červená šošovica! Chutil veľmi dobre!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.