Ideálne na horúčavy v lete, káva osvieži a nabudí 🙂

Keďže žiadna návšteva sa nezaobíde bez dobrej kávy a v tomto teple by vás teplá skôr dorazila ako nabudila, oprášila som náš starý rodinný recept. Je vynikajúca, krémová, pohladí jazýček vďaka dokonalej chuti a zároveň osvieži 🙂 Každý si vždy pýta ešte jednu 😀 Tak vyskúšajte, návšteva sa vám poďakuje 🙂
| Množstvo | Príprava |
| 1 200 ml frappé | 2 minúty |
|
![]() | Keďže žiadna návšteva sa nezaobíde bez dobrej kávy a v tomto teple by vás teplá skôr dorazila ako nabudila, oprášila som náš starý rodinný recept. Je vynikajúca, krémová, pohladí jazýček vďaka dokonalej chuti a zároveň osvieži 🙂 Každý si vždy pýta ešte jednu 😀 Tak vyskúšajte, návšteva sa vám poďakuje 🙂
|
Čo budeme potrebovať
- 1 ČL krémovej kávy nescafe crema, milde sorte, velvet
- 1 ČL trstinový cukor
- 3 PL voda studená
- 100 ml mlieko príp. 10% smotana, príp. pol na pol
- 1 ČL pomletý trstinový cukor
- 1/2 ks vanilkový lusk
Množstvo: 200 ml frappé
Postup prípravy
- Budeme potrebovať takýto penič. Ja som ho zdedila po maminke, no dá sa zohnať v každých domácich potrebách. Nedávno bol napr. aj v Lidli. A krémovú kávu.
- Do vysokého úzkeho dvojdecového pohára si dáme kávu, trstinový cukor a vodu. Peničom napeníme za cca 10 sekúnd hustú penu, ktorá sa zdvihne cca do polovice pohára. Mlieko, smotanu, resp. oboje, rozmiešame s pomletým trstinovým cukrom a vnútrom vanilkového lusku a pomaly lejeme do stredu peny dovtedy, pokým nám pena nevyjde až po okraj pohára. Vytvorí sa nám akoby latté.
- Vrch posypeme karobom. Bon appetit 🙂
Poznámka k receptu
Karob alebo svätojánsky chlebík je zdravšia náhrada kakaa, ešte k tomu sladkej chuti. Výborná pre deti aj dospelých.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Tinkine recepty Všetci, ktorí chcete zdravo variť, piecť, skúšať nové, ale aj osvedčené z tradičnej kuchyne a ochutnávať zážitkovú gastronómiu.

