Domov / Recipe / Vege francúzske zemiaky

Vege francúzske zemiaky

neskutočne chutné vege jedlo

Vege francúzske zemiaky
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
"Také to je dobré, že si to vychutnávam ako zmrzlinu. Neuveritelné ako ty dokášeš spojiť chute." Varila som pre maminku, no nemiluj ju, ked tak pekne povie ? Najviac zo všetkého milujem zeleninu a ešte ak neskutočne chutí <3
Servings Prep Time
4 porcie miska 27x19cm 15 min
Cook Time
25 min
Servings Prep Time
4 porcie miska 27x19cm 15 min
Cook Time
25 min
Vege francúzske zemiaky
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
"Také to je dobré, že si to vychutnávam ako zmrzlinu. Neuveritelné ako ty dokášeš spojiť chute." Varila som pre maminku, no nemiluj ju, ked tak pekne povie ? Najviac zo všetkého milujem zeleninu a ešte ak neskutočne chutí <3
Servings Prep Time
4 porcie miska 27x19cm 15 min
Cook Time
25 min
Servings Prep Time
4 porcie miska 27x19cm 15 min
Cook Time
25 min
Ingredients
Servings: porcie miska 27x19cm
Instructions
  1. Rúru si vyhrejeme na 180 stupňov hore dole a zapekaciu misku si vymažeme olivovým olejom.
  2. Zemiaky si ošúpeme, a nakrájame na tenké kolieska. Cuketa prekrojíme napoly a nakrájame na polkolieska. Mozarelu si natenko nakrájame. Papriku prekrojíme napoly, zbavíme jadrovníka a nakrájame na pásiky.
  3. Misku si vymažeme olivový olejom a vrstvíme - prvá vrsta zemiaky, osolíme. Na zemiaky navrstívme cuketu. Osolíme. Na cuketu opäť zemiaky. Následne mozarellu a čerstvú červenú papriku. Osolíme. Opäť vrstva zemiakov.
  4. Vymiešame si zálievku : šlahačková smotana, pochúťková smotana, vajce, pol čajovej lyžičky mletej červenej papriky, pol kurkumy, pol drvenej rasce a soľ. Rozhabarkujeme a vylejeme na navrstvenú zmes. Postrúhame tvrdý syr (eidam, gouda, alebo oštiepok) Pečieme 20-25 min. Ak by sa syr na vrchu veľmi pripaloval, prekryjeme zapekaciu misku napoly zloženým papierom na pečenie.
Share this Recipe

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Cuketovo-patizónové soté

fantastické a výživné zeleninové jedlo Cuketovo-patizónové soté Votes: 7 Rating: 3.29 You: Rate this recipe! …

7 komentárov

  1. Vyyyyborne vyyyyborne vyyyyborne !
    Musela som sice dlhsie piect, ale mozem len odporucit. Dakujem za receptik 🙂

  2. Uz pri citani sa mi zbiehaju slinky…Mam nadvahu a vase recepty su pre mna idealne.Jednoducho super.Dakujem!

  3. Boli vynikajuce. Uzasny recept. Mnamky 🙂

  4. Celkom dobrý recept, ale určite to treba dlhšie piecť, keď zemiaky nedávate predvariť. Ja začiatočník…dala som to presne na 25 minút a našli sa aj nedovarené zemiaky, tak sme museli preberať 😀

  5. Boli super, vsetci sme sa zalizovali skoro aj za usami, nielen super chutili, ale aj krasne vonali…aj susede velmi chutili :))) ale museli sa dlhsie piect… ako moj muz povedal, tak aj na toto je mozarela super….ukladam k mojim oblubenym receptom.

  6. Výbornééé, áno musela som tiež dlhšie piecť, urobila som verziu bez soli a korenia kvoli môjmu 18 mesačnému, ale oblizovali sme sa všetci, ďakujem 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *